Afbeelding
Pedro Sluiter

Zwolse Balletjeshuis veilt attributen

Algemeen

ZWOLLE - Om het voortbestaan van het Zwolse Balletjeshuis niet in gevaar te laten komen, komt er een online veiling van enkele bijzondere attributen uit het historische huis.

Door te bieden krijgt iedereen de kans om iets uniek Zwols in huis te halen en levert men tegelijkertijd een bijdrage aan het voortbestaan van dit monumentale winkeltje. Voor veel ondernemers brengt de huidige Corona crisis immers financiële onzekerheid met zich mee, dit geldt zeker als het bedrijf voor een groot deel afhankelijk is van het toerisme.

Voortbestaan

Het Zwolse Balletjeshuis aan het Grote Kerkplein 13 is een begrip in Zwolle en een locatie die toeristen moeten aandoen. In tegenstelling tot wat velen denken, ontvangt het Zwolse Balletjeshuis geen subsidie van welke instantie ook; het voortbestaan is mede te danken aan de inkomsten door de organisatie van stadswandelingen in Zwolle en het bezoek van toeristen. Deze stadswandelingen zijn sinds het begin van de coronacrisis grotendeels stil komen te liggen. Dit heeft als gevolg een groot verlies aan inkomsten.

De hoop is op betere tijden in 2021 maar wanneer dat is weet niemand. Om het Zwolse Balletjeshuis overeind te houden, wordt een beroep gedaan op alle Zwollenaren om bij het kopen van Sinterklaas- of Kerstcadeautjes of kerstpakketten ook eens aan het Zwolse Balletjeshuis te denken.

Binnenkort volgt meer nieuws, onder andere via de Facebookpagina van het Zwolse Balletjeshuis.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden