Jaap Pluvier
Jaap Pluvier Eigen foto

Orthomanueel arts Jaap Pluvier viert twee jubilea

Partnerbijdrages

Jaap Pluvier viert twee jubilea. “Twintig jaar als orthomanueel arts en vijf jaar als zelfstandige”, vertelt hij met gepaste trots.

“Ik kom vaak pas in beeld als patiënten al van alles hebben gedaan om van hun klachten af te komen”, legt hij uit. “Het zijn mensen die kampen met onbegrepen pijnklachten van de rug, nek of schouders. Ze hebben vaak een mechanisch defect in het bekken of de wervelkolom. Zij zitten niet te wachten op weer een ellenlange behandeling. Ze kunnen altijd op heel korte termijn bij mij terecht en in de regel zijn maximaal vier behandelingen voldoende.”

Inzet van Pluvier is om er alles aan te doen om patiënten optimaal te laten functioneren. De orthomanuele geneeskunde, tegenwoordig officieel musculoskeletale geneeskunde, is een bijzondere en unieke vorm van manuele therapie. Met zachte druk op het bekken en de wervels kan de beweeglijkheid worden verbeterd en daardoor verdwijnen de meeste pijnklachten. De orthomanuele geneeskunde wordt gerekend tot de alternatieve geneeswijzen.

“De meeste mensen komen hier, omdat ze de goede ervaringen hebben gehoord van vrienden of kennissen. Dat vind ik wel erg leuk om te horen”, zegt Pluvier die ook andere klachten, zoals een hielspoor, pijn in de knie of heup, tenniselleboog, carpaal tunnelsyndroom, whiplash of migraine behandelt. Hij werkt samen met fysiotherapeuten en heeft een groot netwerk van andere therapeuten uit Kampen en Zwolle die dezelfde visie delen.

Pluvier Beweegzorg en Advies

Lijnbaan 12

8011 AR Zwolle

06-209 53 095

www.pluvier-beweegzorgenadvies.eu