Afbeelding
Foto: Mayron Oliveira via Unsplash

Uitzondering voor maximum aantal aanwezigen uitvaart

Algemeen

REGIO - De Veiligheidsregio heeft besloten dat het maximumaantal van dertig aanwezigen bij een uitvaart kan worden losgelaten. 

Landelijk is de lijn dat er dertig aanwezigen mogen zijn. “Dan loop je bij grotere families er al gauw tegenaan dat mensen er niet bij kunnen zijn”, legt burgemeester Bilder van Zwartewaterland uit. Daarom is in IJsselland een uitzondering gemaakt. Bij een uitvaart mogen nu alle mensen aanwezig zijn die in eerste en tweede graad familie zijn. De eerste graad bestaat uit echtgenoot, kinderen en ouders. De tweede graad wordt gevormd door grootouders, kleinkinderen en broers en zussen. Daarnaast mogen nog tien anderen aanwezig zijn die een nauwe band met de overledene hadden. 

“Het uitgangspunt is dertig aanwezigen”, verklaart Bilder. “Dat kan worden losgelaten als het aantal door de aanwezigheid van familie en tien anderen samen boven de dertig komt. Een uitvaart is op zichzelf al een verdrietige aangelegenheid. Dan moeten we er niet tegenaan lopen dat mensen die er bij moeten zijn, dat niet mogen.”

Enrico Kolk

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13