Dominique Bruinenberg aan de bal.
Dominique Bruinenberg aan de bal. Pedro Sluiter

Vrouwen PEC Zwolle raken achterop door onnodig verlies

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle Vrouwen heeft door een totaal onnodig verlies wat goed te maken in de strijd om de play-offs. De ploeg van trainer Joran Pot moest een 2-1 nederlaag slikken tegen Excelsior, dat daarmee pas de eerste driepunter van dit seizoen veroverde. “Doodzonde, want we zijn hartstikke goed bezig als team.”

Twee afgekeurde doelpunten, twee ballen op het aluminium. Het zat PEC niet mee in Rotterdam. Voordat het uit een corner 1-0 werd voor Excelsior was er al een Zwolse treffer afgekeurd. Terecht in de ogen van onder meer trainer Joran Pot, die in het tweede afgekeurde doelpunt wel veel onrecht zag. Yassina Blom scoorde na een fraaie passeerbeweging vanuit een lastige hoek, maar het feestje ging niet door omdat er buitenspel was geconstateerd. “Ik twijfel er nog steeds over, maar wij schieten op doel en volgens mij wordt die bal aangeraakt door iemand van Excelsior”, zegt Pot. “Je moet dan een beetje geluk hebben, dat die scheids dat goed ziet. Ik wil de scheids niet de schuld geven. Wij schieten ook op de paal. Een centimeter meer naar binnen en hij zit erin. Dat geluk moet je dan net even hebben, maar dat dat ben je wel nodig als je een beetje knullig 1-0 achter komt.”

Omdat Dominique Bruinenberg twee keer het aluminium raakte en Excelsior een kwartier voor tijd profiteerde van een misser van keeper Moon Pondes, opnieuw uit een corner, werd het een teleurstellende avond voor PEC. In blessuretijd bepaalde Bruinenberg vanaf elf meter de eindstand op 2-1.

‘Gevaarlijk uit corners’

“Je weet dat Excelsior gevaarlijk is uit corners. Daar ga je dan twee keer de mist in. Dat is wel teleurstellend”, zegt trainer Pot, die weet dat zijn ploeg vrijdag moet winnen van ADO Den Haag om de opgelopen schade in de race om de play-offs goed te maken. Het gat is nu vier punten met nummer vier ADO. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de kampioenspoule aan het einde van het reguliere seizoen. PEC is na het verlies tegen Excelsior gepasseerd door Heerenveen en staat nu zesde in de eredivisie.

‘Doodzonde’

PEC won de openingswedstrijd van dit seizoen met 1-0 van ADO en wacht sindsdien op de tweede driepunter. Hoewel het spel vaak best aardig is, blijven de resultaten uit. “Doodzonde, want we zijn hartstikke goed bezig als team. We maken echt stappen”, ziet Pot.