Afbeelding
Shutterstock

De feilbare mens: ‘Waarom ongelijkheid zo slecht nog niet is.’

Algemeen

ZWOLLE - Kees Vuyk houdt op maandag 23 november om 19.30 uur een digitale lezing via Zoom over zijn recente boek ‘De feilbare mens’.

Hij doet dit voor het Filosofisch Café Zwolle. Dr. Kees Vuyk was onder meer directeur van de kunstacademie (tegenwoordig Artez in Zwolle) en hoofddocent cultuurfilosofie aan de Universiteit Utrecht. Hij won in 2018 de prijs voor het beste filosofieboek met oude en nieuwe ongelijkheid. 

Opvatting

‘De feilbare mens’ gaat over de opvatting dat wie succesvol is, dat volledig aan zichzelf te danken heeft, en wie faalt in het leven ook. Dit mensbeeld leidt tot een al maar groeiende economische en intellectuele ongelijkheid. Daartegenover zet Vuyk het beeld van de mens als een kwetsbaar wezen dat regelmatig faalt in zijn intenties en daarom ten diepste anderen nodig heeft. Op zichzelf is ongelijkheid niet slecht, maar we moeten wel elkaar compenseren voor datgene wat we niet kunnen.

Reserveren

Deelname aan de lezing kost 5 euro. Dit bedrag is bestemd voor de kosten van de lezing, verder om de vaste kosten te dekken van het Filosofisch Café Zwolle. Het aantal ‘on-line’ plekken is gelimiteerd. Belangstellenden kunnen een plek reserveren door een mail te sturen naar infofilocz@gmail.com. Ze krijgen dan een verzoek om 5 euro over te maken, waarna de reservering definitief is en men de link krijgt toegestuurd. Zie voor meer informatie www.filocafezwolle.nl.