Afbeelding
Foto: Eigen foto

Spacebuzz doet Geert Groteschool aan

Algemeen

ZWOLLE – Een bijzondere ochtend dinsdagmorgen op de Geert Groteschool. De Spacebuzz van astronaut André Kuipers stond voor de deur.

De kinderen konden in de Spacebuzz ervaren hoe het is om op te stijgen in een spaceshuttle. “Ze zagen de aarde vanaf de ruimte en ervoeren dan ook gelijk hoe kwetsbaar die is”, vertelt Marieke van Gelder, Bovenbouwcoördinator en leerkracht van groep 7. “We moeten samen goed voor de aarde zorgen en tegelijkertijd vooruit denken: welke aanpassingen kunnen wij bedenken die ons gaan helpen om het leven op aarde zuiniger en/of slimmer te maken? Dat betekent creatief denken en een prototype ontwerpen. Kortom, het is een ontzettend belangrijk en leerrijk thema.”

Thema’s

De Geert Groteschool werkt met IPC, een curriculum dat aardrijkskunde, geschiedenis en natuur gezamenlijk aanbiedt in de vorm van thema’s. Van Gelder: “Het huidige thema voor groep 7 is ‘de ruimte’. Daar past het project van de Spacebuzz uiteraard goed bij. Kinderen doorliepen voorafgaand aan het bezoek verschillende missies, bijvoorbeeld over de planeten, over de vaardigheden die astronauten moeten bezitten en het doel van ruimtereizen. Het was een heel actueel thema, zeker ook omdat de shuttle van Space-x juist die nacht de ruimte in is gegaan.”