Afbeelding
Eigen foto

Help met mozaïeken om de deadline te halen

Algemeen Ingezonden

Zoek jij nog een leuke activiteit voor in de kerstvakantie? Draag dan je steentje bij aan het unieke project: ‘Stad, ik ben thuis!’. In het Academiehuis de Grote Kerk te Zwolle kun je meehelpen met mozaïeken aan een bank die in hartje Zwolle komt te staan. Door dit gezamenlijke project ontstaat er een mooie verbinding tussen de Zwolse bewoners. Om de bank uiterlijk 11 januari 2021 af te krijgen zijn er wat extra handen nodig.

'Stad, ik ben thuis!’ is gestart in februari, maar COVID-19 gooide roet in het eten. Gelukkig lieten de initiatiefnemers van het Buurtcultuurfonds zich niet uit het veld slaan. Met een corona-proof plan kunnen er naast de meester-mozaïekers twee mensen helpen met mozaïeken. Het doel van het project is dat Zwolse bewoners samen bouwen aan een nóg mooiere Zwolse binnenstad waar iedereen zich thuis voelt. In de kerstvakantie gaat er extra veel gemozaïekt worden, zodat de bank in januari klaar is. Om alles in goede banen te leiden zijn er twaalf meester-mozaïekers opgeleid. Eén van hen is bij elk mozaïekmoment aanwezig. Uiteindelijk komt het kunstwerk op een prominente plek in hartje Zwolle te staan, waar iedereen zittend op de bank kan genieten van de binnenstad. 

Het lekkerste plekje thuis
Het idee van het project is ontstaan nadat de projectgroep, die zich over de mozaïekcreatie ontfermt, een wandeling door de binnenstad van Zwolle maakte. “We spraken vol lof over alles wat we er zo fijn aan vinden”, vertelt Micky van Berne, één van de initiatiefnemers. “Daar is een liefdesbrief uit ontstaan als ode aan de binnenstad. En vanuit het brengen van die ode hebben we met drie binnenstadbewoners het project ‘Stad, ik ben thuis!’ bedacht. De gedachte hierachter is om de liefde voor de stad te delen met anderen door samen een bank te mozaïeken. Want wat is het lekkerste plekje thuis? Voor mij is dat heerlijk op de bank, samen met anderen”.

Aanmelden
Kunstenares Leonie van der Sterren heeft de bank ontworpen en werkt op dit moment aan een liefdeslied en een clip dat vertoond wordt tijdens de officiële onthulling van de bank, maar belangrijk is dat de bank eerst wordt afgemaakt. Meehelpen? Meld je aan via deze link: http://bit.ly/stadikbenthuis. Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen kan terecht op Facebook: Stadikbenthuis, Instagram: Stadikbenthuis, e-mail: stadikbenthuis@gmail.com of op de website: www.bbzwolle.org