Minecraft je weg!

Algemeen Ingezonden

Stadkamer roept kinderen van 8 t/m 15 jaar op, mee te doen aan het veiliger maken van de omgeving van Stadkamer Centrum. Tijdens het project Minecraft je Weg! ga je in een aantal weken tijd de verkeerssituatie rond Stadkamer onderzoeken en oplossingen bedenken en bouwen in Minecraft. De kick-off is op 9 december om 15.30 uur.

Stadkamer Centrum ligt aan een drukke weg, aan de rand van het Centrum. Er is veel autoverkeer en de fietspaden zijn smal. Stadkamer is op zoek naar kinderen van 8 t/m 15 jaar met goede ideeën én Minecraftervaring om deze onveilige verkeerssituatie te verbeteren. Minecraft je weg! is een project om te onderzoeken op welke manier kinderen zich verantwoordelijk voelen voor hun verkeersveiligheid.

In de periode december-februari ga je de situatie rondom Stadkamer Centrum onderzoeken en nabouwen, vervolgens ga je bekijken wat je kunt doen om de veiligheid te verbeteren. Je maakt daarbij gebruik van het bouwprogramma Minecraft. Als bouwer ga je laten zien hoe je de stad veiliger en leefbaarder kunt maken.

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten waar je begeleid wordt bij de verschillende stappen van onderzoeken, bedenken en bouwen. In februari is er een slotbijeenkomst waarop de resultaten van de bouwwerken gepresenteerd worden. De start is op 9 december om 15.30 uur tijdens een bijeenkomst in Stadkamer Centrum. Deelname aan Minecraft je Weg! is gratis. Inschrijven om mee te doen kan via stadkamer.nl/minecraftjeweg. Daar vind je meer informatie over data en voorwaarden voor deelname. Inschrijven kan tot 7 december. Afhankelijk van de situatie vindt Minecraft je weg!  online plaats.

Minecraft je Weg! is een initiatief van de Provincie Overijssel, de Edwin van der Sar Foundation, ANWB en Gooitz in samenwerking met Stadkamer.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden