Trainer John Stegeman hoorde na de wedstrijd tegen FC Utrecht van de loting.
Trainer John Stegeman hoorde na de wedstrijd tegen FC Utrecht van de loting. Pedro Sluiter

PEC op bezoek bij Excelsior in KNVB Beker

Sport

PEC Zwolle speelt in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen Excelsior. De wedstrijd wordt op 15, 16 of 17 december gespeeld.

Met veertien eredivisieclubs nog in het toernooi had PEC het veel slechter kunnen treffen dan een ontmoeting met de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen-divisie.

Een plaats bij de laatste zestien staat op het spel nadat de amateurclubs vanwege de coronamaatregelen uit het toernooi zijn gehaald. PEC zag daardoor een wedstrijd tegen derde divisionist Staphorst niet doorgaan. Alleen de clubs uit het betaalde voetbal zitten er nog in. De loting leverde de volgende duels op: 

Ajax-FC Utrecht, Almere City-VVV Venlo, FC Emmen-FC Groningen, Excelsior-PEC, Willem II-Vitesse, De Graafschap-PSV, Cambuur Leeuwarden-Go Ahead Eagles. Negen clubs zijn vrijgeloot, te weten Feyenoord, Fortuna Sittard, Heracles Almelo, ADO Den Haag, AZ, SC Heerenveen, MVV, NEc en FC Volendam.

“Okee prima, dat nemen we ter kennisgeving aan”, reageert John Stegeman als hij na de wedstrijd tegen FC Utrecht hoort van de loting. De trainer vindt de komende wedstrijd tegen VVV Venlo veel belangrijker. PEC speelt aanstaande zaterdag, in het diepe zuiden, om 21.00 uur tegen de ploeg die dit weekeinde met 2-1 verloor van Willem II.