Berkum, hier met Robert Schonewille aan de bal, dit seizoen in actie tegen Genemuiden.
Berkum, hier met Robert Schonewille aan de bal, dit seizoen in actie tegen Genemuiden. Foto: Pedro Sluiter

Regionale indeling voor Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Berkum opteerde voor een halve competitie waarin alle hoofdklassers elkaar één keer zouden treffen, maar het werd een splitsing in twee poules gebaseerd op regionale indeling. De KNVB heeft dit vrijdag bekend gemaakt.

Berkum gaat het dus opnemen tegen clubs uit de omgeving en is ingedeeld in een poule met Buitenpost, Flevo Boys, SC Genemuiden, Urk, HZVV, Noordscheschut en ONS Sneek. De beoogde start is in het eerste weekeinde van februari en de competitie eindigt in het weekeinde van 20 juni. Mocht er niet in februari kunnen worden hervat, dan is het uitspelen van de eerste seizoenshelft een optie. Daarvan zijn nu zes speelronden geweest en in die tussenstand staat Berkum bovenaan. Wat betreft de promotie/degradatieregeling: daar wil de bond uiterlijk 1 januari duidelijkheid over verschaffen.

“Het is niet anders. Ik heb er verder geen problemen mee”, zegt trainer Arno Hoekstra, wiens voorkeur uitging naar een halve competitie. “Het is jammer dat we niet iedereen treffen. Ik mag altijd wel graag tegen die ploegen uit het westen spelen. Maar goed, je hebt altijd voor- en nadelen.”

Wat er met de competities gebeurt van clubs die lager spelen is nog niet bekend. Mogelijk wordt er komende week meer duidelijk als het kabinet vervolgstappen aankondigt. Als het aan tweedeklasser ZAC ligt, wordt de competitie uitgespeeld. “Daar gaat onze voorkeur naar uit, maar het is lastig. De competitieleider van de KNVB zit denk ik met de handen in het haar”, zegt interim-voorzitter Roel Broeksma. 

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37