Hesz en RTV Focus maken kerstopnames in Zwolse horeca.
Hesz en RTV Focus maken kerstopnames in Zwolse horeca. Pedro Sluiter

Pim pam pet in de Zwolse horeca

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) Vanaf morgen, donderdag 10 december, komt de Zwolse horeca weer in beeld. Voor de gast (nog) niet fysiek maar zichtbaar bij Ziggo , KPN en T-Mobile. In samenwerking met de Horeca Evenementen Stichting Zwolle, de HESZ, heeft RTV Focus bij 46 horecagelegenheden opnames gemaakt.

Maanden dicht; de horeca beleeft magere tijden. Hier en daar komt er uit de koker van creatieve ondernemers een plan om financiële gaten met tijdelijke oplossingen deels te dichten. De Horeca Evenementen Stichting Zwolle, de HESZ, bericht 20 oktober jl. op haar website dat de Zwolse horeca in tijden van corona door gaat. Hoe? Met het bedenken van nieuwe dingen; lucratief, creatief en inventief. Alles goed en wel maar hoe was het ook alweer in de horeca? De HESZ in samenwerking met RTV Focus komt met een vierdelige serie waaraan een groot deel van de Zwolse horeca deelneemt. Met als klap op de vuurpijl, een online kerstival uitzending die maar liefst vier uur duurt.

Kerstival

Kerstival, al vele jaren de jaarlijkse uitsmijter van de HESZ waarbij deelnemende kroegen en restaurants op kerstavond een heuse Kerstman mogen begroeten. Inclusief glühwein en vrolijke gasten altijd een feestje aan de vooravond van kerst en oud&nieuw. Helaas, ook nu is Covid19 spelbreker. Niets doen is absoluut geen optie dus komt de HESZ met een aardig alternatief: Kerstival online. Voorzitter Leensen: “iets anders bedenken, een alternatief voor het Kerstival want niemand weet hoe lang corona ons nog bezighoudt. Speculeren op iets dat Kerstival op een veilige manier uitstraalt. Hoe brengen wij dat in beeld. Met de lokale zender RTV Focus zitten wij om de tafel en komen tot een breed gedragen idee.”

Alexander Klement

Het idee en de invulling. RTV Focus maakt in maar liefst 46 Zwolse kroegen en restaurants opnames waarbij het duo Hans Stroeve en Nachtburgemeester Jeroen van Doornik de presentatie voor hun rekening nemen. Een alleraardigste presentatie want middels het oeroude spel Pim, Pam, Pet mogen de geïnterviewde horecaondernemers spontaan reageren. Voor de muzikale entourage is HESZ bestuurslid Anja Louwerse gevraagd. “Met medewerking van conservatorium geschoolde muzikanten wordt er in vier kroegen – onze voorzitter Ton spreekt liever van drankverstrekker in plaats van kroeg of café - en restaurants gemusiceerd. Ik zit nu bij brasserie Hofvlietvilla en op de achtergrond hoor ik mooie klanken van ondermeer Alexander Klement.” Inderdaad, Klement heeft de nodige sporen in muziekland Nederland verdiend. Vaderlandse toppers als Marco Borsato, Jan Smit, Andre Hazes, Dotan en Lil Kleine, Lisa Lois en Nielson, allen hebben gespeeld met de Zwolse pianist/toetsenist. Ook in de gelegenheidsformatie voor kerstival wordt Klement vergezeld van andere, muzikale toppers. Waarin een klein gezelschap groot kan zijn!

Oh, ja!

Over de toekomst van de horeca maakt Leensen zich best enige zorgen. Wanneer zijn gasten, zonder een maximum aantal per gelegenheid, weer welkom? Om de horecagast een kijkje achter de schermen van de horeca te geven maar ook om met de horeca weer in beeld bij de gast te komen, zijn de komende uitzendingen bij RTV Focus een lust voor het oog. “Een soort van oh, ja gevoel, zo was het in de horeca”, zegt Christine Spinder van de Focus zender.

Uitzendschema ( Ziggo 44, KPN 1396 en T-Mobile 783) Kerstival 2020: 10, 12, 17 en 19 december van 17.30 uur tot 19.30 uur met herhaling van 21.30 uur tot 23.30 uur. Slotaflevering 24 december 17.30 uur tot 21.30 uur (herhaling 2e kerstdag 17.30 uur tot 21.30 uur)

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59