Afbeelding
Foto: Eigen foto

ErvaringRijker organiseert het grootste online kerstdiner

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Doel van ErvaringRijker is bij te dragen aan een samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Resto van Harte heeft het initiatief daarom gevraagd om het grootste (online) kerstdiner te coördineren in Zwolle.

“Kerst is voor veel mensen een tijd vol warmte, samenzijn en gezellig tafelen met familie en vrienden. Helaas geldt dat niet voor mensen die zich eenzaam voelen”, weer ook Resto van Harte. “Zij zien juist ontzettend op tegen deze tijd van het jaar. Door de coronacrisis kunnen we deze mensen dit jaar niet uitnodigen bij onze kerstdiners in Zwolle. Juist nu eenzaamheid nog sterker dan anders wordt ervaren. Daarom organiseert ErvaringRijker in naam van Resto van Harte, in samenwerking met de KRO-NCRV, op 23 december om 18.00 uur het grootste (online kerstdiner) van Nederland. Op die manier bieden we mensen toch het gevoel erbij te horen met Kerst.”

Livestream

Het online kerstdiner ziet er als volgt uit: via een livestream kan iedereen die dat wil deelnemen aan een gezellig kerstprogramma. Joris Linssen, Anita Witzier, Edson da Graça en Ramon Brugman ontvangen diverse gasten, waaronder minister Hugo de Jonge, en vertellen over hun favoriete kerstdiner.

Reserveren

Eerder op de dag kan iedereen die dat wil een speciaal driegangenkerstdiner afhalen op een van de Resto VanHarte locaties die hiervoor zijn opengesteld, waaronder in wijkcentrum De Enk in Assendorp. Iedereen geniet dus samen, tegelijkertijd, van een exclusief Resto VanHarte diner én een sfeervol kerstprogramma. Reservering voor het diner is mogelijk tot en met 16 december via dit adres . Kosten voor het diner zijn 6 euro per persoon. Twee personen eten samen voor 7,50 euro. Hiermee willen de organsiaties stimuleren dat mensen zelf het initiatief nemen om samen te eten in plaats van alleen.