Boks. VSW-voorzitter Rob van Tilburg met trainer Manuel Schilder (in trainingsjack).
Boks. VSW-voorzitter Rob van Tilburg met trainer Manuel Schilder (in trainingsjack). Foto: VSW

Boys en ZAC op zoek naar nieuwe trainer, VSW verlengt met Schilder

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

De trainerscarrousel draait deze week op volle toeren in het Zwolse amateurvoetbal. Zwolsche Boys en ZAC, buren op sportpark Jo van Marle, maakten bekend dat dit het laatste seizoen is van respectievelijk Bart Ester en John Beijen. VSW daarentegen is blij om te melden dat Manuel Schilder is vastgelegd tot en met het seizoen 2022/2023.

“We zijn blij dat we in deze vreemde tijden, waarin we niet aan voetballen toekomen, toch zien hoe de trainer en spelers naar elkaar toe trekken en hoe er wordt getraind om het niveau op peil te houden”, zegt VSW-voorzitter Rob van Tilburg. Schilder, een oud-speler van VSW, is bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Zijn ploeg beleefde een teleurstellende start met nul punten uit drie duels voordat corona de competities stil legde.

Derdeklasser Zwolsche Boys en Bart Ester gaan na drie seizoenen uit elkaar. Ester, een echte clubman, is bezig aan zijn tweede periode als hoofdtrainer van Zwolsche Boys. Hij was er ook al drie seizoenen trainer tussen 2005 en 2008. Daarna werkte hij bij Overwetering, Wilsum, Avereest en SVVN. Ester eindigde met Zwolsche Boys twee keer op de vijfde plaats in 3C. Dit seizoen was de start wisselvallig met twee overwinningen en twee nederlagen.

Tweedeklasser ZAC moet ook op zoek naar een nieuwe trainer omdat het contract van John Beijen niet is verlengd. Na vier seizoenen vinden beide partijen het tijd voor verandering. Beijen werd in 2019 kampioen met ZAC en had het vervolgens moeilijk met zijn ploeg in de tweede klasse. Mede dankzij het ‘corona-einde’ van de competitie bleef ZAC behouden voor de tweede klasse en daarin was de start dit seizoen veelbelovend met drie zeges in vier duels. 

Beijen heeft een lange staat van dienst als trainer en werkte altijd minimaal drie seizoenen bij een club. Na drie seizoenen Zwolsche Boys volgden zes seizoenen WVF, vijf seizoenen Zwolsche Boys, vier seizoenen FC Meppel en vier seizoenen ZAC. 

John Beijen tijdens een wedstrijd van ZAC.
Bart Ester (vooraan) kijkt naar de groene rook van Boys-supporters tijdens de derby tegen ZAC.