Afbeelding
Foto: Eigen foto

Loop een historische vertelroute van Winters Zwolle door de binnenstad

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De sfeervol verlichte binnenstad van Zwolle is van half december tot eind januari het decor voor een historische vertelroute langs het verdwenen riviertje de Aa, of voor een griezelige Midwinterspooktocht langs de rafelranden van de binnenstad.

De organisatie van WintersZwolle heeft een mooi programma samengesteld dat geheel is aangepast aan de geldende coronamaatregelen. Deelnemers downloaden de audioroute op hun telefoon en lopen hem offline met oortjes in of de koptelefoon op. De organisatie licht twee van de zes audio-routes uit.

Midwinterspooktocht - Audiotour van 17 december tot 31 januari

In deze audio-griezelroute worden de zenuwen flink op de proef gesteld. De deelnemer is zelf de hoofdpersoon en wandelt langs de rafelranden van de binnenstad. In zijn of haar oren spelen zich huiveringwekkende scènes af, terwijl men door donkere stegen en enge garages loopt. Makers en verhalenvertellers zijn Sheeyla Gerard en Jordy Roeten en andere stemacteurs. De route is voor volwassenen en voor onverschrokken jongeren vanaf 10 jaar en op elk moment van de dag te lopen.

Langs de oever van de Aa - Erfgoed Audiotour van 19 december tot 31 januari

Het riviertje de Aa stroomt nog altijd door de binnenstad van Zwolle, verborgen onder de straten. Daar, langs die oevers, spelen de historische verhalen zich af die audioverteller Bernadet van der Veen vertelt. Menshoge illustraties, muziek- en geluidsfragmenten begeleiden de deelnemers op hun tocht. Het gaat over de enorme watersnoodramp van Zwolle, over de haven, over de juffers van de Jufferenwal. Het water bracht en het water nam. Deze route is gemaakt in samenwerking met ANNO, museum in de maak en geschikt voor alle leeftijden, vanaf 8 jaar.

Kijk voor alle audiotours en de rest van het winterprogramma op www.winterszwolle.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden