Voetbalvereniging Be Quick '28 heeft oud-prof Marcel Boudesteyn gestrikt als nieuwe hoofdtrainer.
Voetbalvereniging Be Quick '28 heeft oud-prof Marcel Boudesteyn gestrikt als nieuwe hoofdtrainer. Pedro Sluiter

Boudesteyn nieuwe trainer Be Quick ‘28

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Be Quick ‘28 heeft in Marcel Boudesteyn een trainer gevonden voor volgend seizoen. De oud-prof is de opvolger van Edwin van Nijen, die na vier seizoenen afscheid neemt.

De 49-jarige Boudesteyn woont in Zwolle en kennen we natuurlijk als profvoetballer van FC Zwolle. Daar speelde hij zeven seizoenen waarvan één seizoen in de eredivisie. Daarna speelde hij twee seizoenen op het hoogste niveau bij FC Groningen en vijf jaren met Excelsior in de eerste divisie. Boudesteyn kwam tot ruim tweehonderd duels in het betaald voetbal.

Ook als trainer is hij geen onbekende in deze omgeving. Met Dieze West kende hij een mooie en succesvolle start van zijn trainersloopbaan en daarna werkte hij in de eerste klasse bij d’Olde Veste ‘54 en Nunspeet. De laatste jaren gaf hij echter de voorkeur aan zijn zakelijke activiteiten. Boudesteyn is eigenaar van een kantoor in hypotheken en verzekeringen. “Soms moet je even kiezen voor wat anders, maar de ambitie om trainer te zijn was er altijd. Het kriebelt nog steeds.” 

Boudesteyn is geen onbekende bij Be Quick ‘28. “Mijn zoon voetbalt nu een jaar of drie bij Be Quick en speelt momenteel in O17. In die periode heb ik Be Quick leren kennen als een warme club. Ideaal te combineren, want het is maar een paar minuten fietsen van mijn huis.”

Boudesteyn is in het bezit van een TC1-diploma, nodig om voor de groep te mogen staan bij een eersteklasser. Be Quick ‘28 speelt momenteel in de tweede klasse. 

Van Nijen naar Zwart Wit ‘63

De huidige trainer van Be Quick ‘28 heeft in Zwart Wit ‘63 een nieuwe club gevonden. Van Nijen kiest daarmee voor een club uit de derde klasse en dat is nieuw voor hem na periodes bij Nunspeet, FC Zutphen, Go Ahead Kampen en Be Quick ‘28. De Zwollenaar hoopt met de club in Harderwijk de stap te kunnen zetten naar de tweede klasse. Het ‘plan’ van de club die hem gericht benaderde sprak Van Nijen aan. 

Marcel Boudesteyn.
Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden