Afbeelding
Eigen foto

Bernd Klein schrijft thriller over misdaad en bedrog in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - ‘De geknakte primeur’ is de titel van de thriller die Zwollenaar Bernd Klein (31) heeft geschreven. Het boek, met als ondertitel ‘Misdaad en bedrog in Zwolle!’ is op 18 december verschenen.

Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Zwolle. De gretige misdaadjournalist Lucas Wielaard mag als eerste publiceren over een geruchtmakende moordzaak. Zijn ambitie overheerst al snel, waardoor hij ongewild een grote rol krijgt in zijn eigen reportage. De lezer volgt journalist Lucas op de voet als hij op jacht is naar de primeur over de ontwikkelingen van een schokkende moordzaak en zelf verstrengeld raakt in het onderzoek.

Zoektocht

Er ontstaat een intensieve zoektocht in en buiten Nederland, waarbij ook de gevoelige familiegeschiedenis wordt opgerakeld. Betrokkenen proberen de zelfverzekerde Lucas te beïnvloeden, maar hij dendert onverminderd door met zijn jacht op een primeur. Een tragische gebeurtenis lijkt hierin verandering te brengen. Als verslaggever van de misdaad met ‘vrienden’ aan beide kanten van de wet, balanceert de onervaren Lucas op een dun lijntje tussen goed en kwaad. Het evenwicht is regelmatig ver te zoeken, want geen enkel middel blijft onbenut. Iets wat ook geldt voor de criminele figuren waar de Zwollenaar het tegenop moet nemen.

Wens
Bernd Klein (1989) hield als kind al van spannende en verrassende verhalen. Na jaren van experimenteren met schrijven, heeft hij al zijn ideeën nu gebundeld in zijn eigen thriller. Met dit boek gaat een lang gekoesterde wens in vervulling en als het aan Bernd ligt, is dit niet het laatste boek van zijn hand.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 5 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden