Trainer John Stegeman dit seizoen bij een thuiswedstrijd van PEC Zwolle in een leeg stadion.
Trainer John Stegeman dit seizoen bij een thuiswedstrijd van PEC Zwolle in een leeg stadion. Pedro Sluiter

Stegeman na dit seizoen weg bij PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

John Stegeman is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Dat is het resultaat van de evaluatie die deze week heeft plaatsgevonden tussen de directie en trainer. Stegeman staat sinds de zomer van 2019 aan het roer in Zwolle. Hij was de opvolger van Jaap Stam.

Technisch manager Mike Willems geeft aan dat de huidige elfde plaats voor PEC Zwolle een prima klassering is, maar dat er meer rendement uit het afgelopen half jaar gehaald had kunnen worden. “Vanuit de spelersgroep, technische staf en directie bestaat wel de nadrukkelijke wens dit lopende traject met elkaar af te maken, om dit hoofdstuk zodoende goed met elkaar af te sluiten.”

John Stegeman, trainer PEC Zwolle: “De gezamenlijke beslissing die voortkomt uit de evaluatie respecteer ik. De focus heb ik nu dan ook meteen op de tweede seizoenshelft gericht. Daarbij gaat het erom zo goed mogelijk te presteren en de stijgende lijn qua spel meer om te zetten in resultaat en punten. Ik wil mijn tijd bij PEC Zwolle zo positief mogelijk afsluiten en daar ga ik samen met de mensen om mij heen de komende maanden dan ook keihard voor werken.”

Stegeman was tussen 2014 en 2018 trainer van Heracles Almelo en werkte daarna een seizoen bij Go Ahead Eagles. Opvallend genoeg plukte PEC de oud-spits na dat seizoen weg bij de grote rivaal toen Jaap Stam in de rijdende trein naar Feyenoord stapte. De trainer overleefde al in de eerste maanden een (media)storm nadat hij een ongeluk had veroorzaakt door met te veel alcohol achter het stuur te stappen. De directie vergaf hem deze fout, maar de relatie met de fans bleef weerbarstig. Dit seizoen zwol de kritiek vanuit de achterban steeds verder aan. Ging het niet over de resultaten, die helemaal niet zo slecht waren, dan was er wel wat aan te merken op de speelwijze (niet aantrekkelijk genoeg) en de houding van Stegeman (onderuitgezakt in de dug-out of te negatief over spelers in de media). 

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13