Afbeelding
Aangeleverd

Snelle en gezonde recepten voor na het werk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Iedereen kent de situatie vast wel. Je komt na een lange dag thuis en je hebt zin om lekker te eten maar je weet niet zo goed wat je moet klaarmaken. Daarnaast wil je natuurlijk niet zo snel naar een ongezond gerecht neigen zoals een snelle pizza uit de oven of een magnetronmaaltijd. Wat eten we vandaag? Surinaams! Binnen de Surinaamse keuken zijn er ontzettend veel snelle en gezonde gerechten die je direct uit werk klaar kunt maken.

Snelle Surinaamse gerechten

De Surinaamse keuken is geen onbekende in Nederland. En met een reden. De gerechten zijn altijd heerlijk vol en kruidig van smaak en door het vele gebruik van groente zijn ze ook nog eens hartstikke gezond. Een snel Surinaams recept is bijvoorbeeld roti. Dit is een echte klassieker die het altijd goed doet. Het mooie aan roti is dat je het allerlei manieren kunt klaarmaken. Je maakt hem dus precies zoals jij hem lekker vindt. Een klassieke roti wordt gemaakt met kouseband. Het leuke hieraan is dat veel supermarkten deze groente gewoon uit de diepvries verkopen. Zo kun je dus altijd zorgen voor voldoende voorraad in huis. 

Een ander snel Surinaams gerecht is nasi. Dit rijstgerecht is bijna onmogelijk om niet lekker te maken en daarom ook bij uitstek geschikt voor als je niet zo’n held bent in de keuken. Als je maar de juiste kruiden in huis hebt ben je altijd verzekerd van een heerlijk maal. De klassieke nasi wordt gemaakt met kip, maar ook dat is zeker niet noodzakelijk. Vervang de kip door een extra portie groente of een handje noten. Ook met de groenten kun je eindeloos variëren. Zo tover je binnen een handomdraai een heerlijk en gezond gerecht op tafel. 

Gezonde recepten uit de Surinaamse keuken

Voor snelle recepten is Surinaams eten dus uitermate geschikt. Maar ook als je let op gezonde voeding is de Surinaamse keuken er een om te ontdekken. In deze keuken wordt er bijzonder veel gebruik gemaakt van groente. Veel Surinaamse groenten zijn erg bijzonder en alleen te krijgen bij de Surinaamse toko. Hartstikke leuk om eens een keertje te proberen wanneer je uitgebreid de tijd neemt om een heerlijk gerecht te maken. Probeer dan eens groente zoals amsoi, bitawiri, boulanger of dagoeblad.

Als je wat minder tijd hebt kun je ook gewone groente uit de supermarkt prima gebruiken in Surinaamse gerechten. Vaak heb je wel wat in huis. Met alleen al uien en bonen creëer je in slechts twintig minuten een waar feestmaal. Het is ook zeker een goed idee om naast geblikte groenten voldoende noten in huis te halen. Door deze houdbare producten in je kast te hebben weet je dat je thuis altijd genoeg hebt voor een gezonde maaltijd. Noten en bonen zitten namelijk boordevol vitamines en eiwitten. Daarnaast vult het ook lekker, En dat kun je wel gebruiken na een lange dag hard werken!

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 11 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50