Joshua Nijlant als trainer van SV Zwolle.
Joshua Nijlant als trainer van SV Zwolle. Pedro Sluiter

Nijlant opvolger van Ester bij Zwolsche Boys

Sport

AMATEURVOETBAL

Zwolsche Boys heeft Joshua Nijlant aangesteld als hoofdtrainer voor volgend seizoen. De oud-trainer van onder meer SV Zwolle en vv Wijthmen is daarmee de opvolger van Bart Ester, die na drie seizoenen vertrekt.

Nijlant is voor ten minste één seizoen trainer van de groenwitten, die uitkomen in de derde klasse (op zaterdag). Dat was ook het niveau waarop Nijlant voor het laatst werkte, met een eerste elftal althans. Met SV Zwolle kwam hij na een kampioenschap in zijn tweede jaargang drie seizoenen uit in de derde klasse op zondag. De fanatieke trainer uit Wijhe vertrok halverwege het vijfde seizoen (18/19) omdat hij te weinig spelers tot zijn beschikking had die er echt voor wilden gaan. Zwolle degradeerde dat seizoen uiteindelijk.

Nijlant was eerder trainer van vv Wijthmen en USV (Nieuwleusen) en is in het huidige seizoen trainer van SVI 2.

Bij Zwolsche Boys is Ester bezig aan zijn tweede periode van drie seizoenen. De afgelopen twee seizoenen eindigden de groenwitten als vijfde in 3C. Met Nijlant hoopt de club de stap naar de tweede klasse te zetten, maar dat hoeft niet gelijk volgend seizoen. De intentie is om langer dan één seizoen samen te werken.