Afbeelding
Foto: Eigen foto

Verpleegkundigen Vogellanden gaan aan de slag op Covid-eenheid IJsselheem

Algemeen

ZWOLLE - Drie verpleegkundigen van revalidatiecentrum Vogellanden bieden sinds woensdag extra ondersteuning aan zorgorganisatie IJsselheem. IJsselheem heeft in ziekenhuis Isala voor de regio Zwolle een Covid-eenheid ingericht.

In totaal zijn er 39 bedden voor coronapatiënten beschikbaar gesteld. Indien nodig, kan dat aantal nog worden vergroot. “Onze collega’s worden in eerste instantie voor vier weken gedetacheerd”, meldt IJsselheem in een persbericht. “Als het nodig is, wordt dit verlengd. We zijn trots en blij dat we deze hulp kunnen bieden als samenwerkingspartner. En dat is zeker ook te danken aan het team verpleegkundigen, want zij zijn bereid om extra diensten te draaien. Net als de bestuurders, voelen ook zij zich zeer verbonden en medeverantwoordelijk voor de zorg in de regio. We wensen onze collega’s heel veel succes.”

Covid-unit
De Covid-eenheid van IJsselheem is gevestigd op de afdeling Revalidatie van IJsselheem in Isala. Door bedden en medewerkers vrij te maken voor coronapatiënten wil IJsselheem bijdragen aan het ontlasten van de druk op de ziekenhuiszorg. Om dit te kunnen realiseren, is een aantal cliënten van Revalidatie in goed overleg elders ondergebracht binnen de revalidatie-afdelingen van IJsselheem.

Essentieel
Voor personele bezetting van een deel van de bedden op de Covid-eenheid is een oproep gedaan in de regio. IJsselheem is verheugd dat Vogellanden gehoor heeft gegeven aan deze oproep. Jenine en Tineke, beiden verpleegkundigen IJsselheem: “Het is heel prettig om ondersteuning van Vogellanden te krijgen. Samen staan we sterk.” De drie verpleegkundigen van Vogellanden zijn dan ook meer dan welkom op de Covid-eenheid van IJsselheem.

Afbeelding
Auto knalt na aanrijding tegen twee bomen: Vrouw gewond Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Vallende tak door storm valt op rijdende auto: Bestuurder met de schrik vrij Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Celstraf geëist tegen Zwollenaar die jaren kinderporno verzamelde Algemeen 19 uur geleden