Afbeelding
Foto: Eigen foto

Vrijwilligers en het bestuur van wijkvereniging Wipstrikkwartier zijn woest

Algemeen

ZWOLLE – Twee vrijwilligers van Wijk- en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier ontdekten zondagmiddag 17 januari dat hun opslag in de speeltuin was leeggeroofd. Ze zijn woest.

In de zeecontainer stond tuingereedschap voor het onderhoud aan de speeltuin bij Wijkcentrum Bestevaer in de Wipstrik. Uit de container zijn een zitmaaier (een oranje trekkertje), een drukmaaier, benzine-heggenschaar, bosmaaiers en bladblazers gestolen. “Dat betekent enkele duizenden euro's schade voor de vereniging, misschien een paar honderd euro ‘winst’ voor de daders. Want ook al wordt het een verzekeringskwestie, van die uitkering kunnen we nooit alle spullen opnieuw aanschaffen”, aldus het bestuur.

Sparen

Het meldt dat de vereniging het zwaar heeft nu de deuren zijn gesloten door de corona-crisis. “Inkomsten uit exploitatie van het wijkcentrum zijn er niet. De steun van de overheid dekt wel een deel van de kosten, maar niet voldoende om ook nog eens te sparen voor nieuwe aankopen. Het is aanpoten om het geld voor een nieuwe mand-schommel bij elkaar te krijgen, laat staan allemaal nieuw gereedschap.”

Aangifte

Er zijn volgens het bestuur getuigen die in de nachtelijke uren opvallende activiteit hebben gehoord. “De camerabeelden worden nagekeken en bij de aangifte aan de politie overgedragen. Bestuur en vrijwilligers van de vereniging hopen van harte dat de spullen worden teruggevonden, anders staat ons een zwaar seizoen te wachten.”

Wie, via welke weg ook, heeft gezien dat een partij tuingereedschap werd aangeboden, wordt verzocht per e-mail contact op te nemen met de wijkvereniging via info@wijkcentrumbestevaer.nl, of de politie te bellen.