volleybal
volleybal stock

Regio Zwolle Volleybal snoept set af van Sliedrecht Sport

Sport

VOLLEYBAL

Djopzz Regio Zwolle Volleybal weerde zich een stuk beter dan vorige week in een ontmoeting met een Nederlands topteam, maar een stunt zat er niet in voor de Zwolse volleybalvrouwen. 

Van die stunt mocht de ploeg van trainer Eric Meijer wel even dromen, maar daarvoor was Sliedrecht Sport uiteindelijk te goed. De landskampioen van 2017, 2018 en 2019 won met 3-1 (23-25, 25-20, 25-14, 25-18). In de eerste set ging het vrijwel de hele tijd gelijk op waarna Zwolle vanaf 23-23 het gaatje sloeg. Vanaf 5-10 in de tweede set draaide Sliedrecht Sport de rollen om. Een serie van acht punten op rij (13-10) gaf de thuisploeg het vertrouwen en daarna was Zwolle gezien. 

Regio Zwolle Volleybal staat na vier duels vierde in de eredivisie, waar een halve competitie (negen duels) gespeeld word voordat de top vier in play-offs om de landstitel gaat strijden. De stand is nog erg scheef wat betreft het aantal gespeelde duels. Laudame Financials VCN kwam dit weekeinde pas voor het eerst in actie en VC Sneek speelde nog maar twee keer. 

Zaterdag speelt de formatie van trainer Eric Meijer in eigen huis tegen Talentteam Papendal. Dat duel staat vooralsnog op 20.00 uur, maar zal in verband met de avondklok waarschijnlijk net zoals de wedstrijd van gisteren naar de middag worden gehaald.