Clint Leemans (links) wordt verhuurd aan De Graafschap.
Clint Leemans (links) wordt verhuurd aan De Graafschap. Foto: Henry Dijkman

Leemans op huurbasis naar De Graafschap, Manuel derde aanwinst voor PEC

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle laat Clint Leemans voor de rest van het seizoen uitkomen voor De Graafschap nadat het met Benson Manuel een nieuwe aanvaller in huis heeft gehaald. 

De bij PSV opgeleide Leemans werd na een ijzersterk seizoen 2017/2018 met VVV-Venlo in de eredivisie, waarin hij tot tien doelpunten kwam, door PEC overgenomen. Vito van Crooy maakte samen met Leemans de overstap naar Zwolle en Van Crooy speelt inmiddels al weer in Venlo. Leemans daarentegen werd in de tweede helft van vorig seizoen verhuurd, kwam bij RKC veel aan spelen toe en ging dit seizoen weer voor zijn kans in Zwolle. Ondanks drie doelpunten laat PEC hem nu (op huurbasis) vertrekken. Leemans (25) zijn contract loopt na dit seizoen af, dus de kans dat hij zijn laatste wedstrijd voor PEC heeft gespeeld is levensgroot. De aanvallende middenvelder werd gisteravond in de tweede helft van de wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-2) nog wel door Stegeman binnen de lijnen gebracht.

Leemans is een speler die mits in vorm van grote waarde kan zijn voor een elftal. Daarbij is hij echter altijd afhankelijk van doelpunten en/of assists, want zonder die bijdragen voegt de flegmatieke Leemans weinig aan het spel toe.

Manuel in quarantaine

De van Royal Antwerp FC gehuurde Manuel gaat vanwege de corona-maatregelen de komende dagen in quarantaine en wordt aan het einde van de week nog medisch gekeurd door de club. PEC had de 23-jarige buitenspeler al langer in het vizier, maar kreeg felle concurrentie van FC Groningen. In tegenstelling tot met Alessio Da Cruz won PEC deze strijd wel. 

‘Goede verstandhouding’

“Toen bekend werd dat zijn huidige werkgever nu wel openstond voor een verhuurperiode, hebben we direct doorgeschakeld”, zegt Mike Willems, technisch manager van PEC. “Ondanks veel interesse uit Nederland en België, waren we er mede door onze goede verstandhouding snel uit.” 

Na Virgil Misidjan en Thomas Buitink is Manuel de derde aanvallende versterking voor PEC in korte tijd.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden