PEC neemt doelman Nigel Bertrams over van FC Groningen.
PEC neemt doelman Nigel Bertrams over van FC Groningen. PEC Zwolle Media

PEC handelt snel en haalt keeper Bertrams

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle heeft met de komst van Nigel Bertrams van FC Groningen direct geanticipeerd op het vertrek van eerste doelman Michael Zetterer. De 28-jarige Bertrams tekent een contract tot het einde van dit seizoen. Ook heeft de club een optie om zijn contract met een seizoen te verlengen.

PEC Zwolle moest snel handelen na het vertrek van Zetterer aangezien de transfermarkt vandaag (maandag 1 februari) sluit. Zetterer keerde zaterdagavond terug naar Werder Bremen, omdat de club uit de Bundesliga gebruik maakte van een clausule in de huuroverkomst om hem tegen een vergoeding eerder terug te halen. Met de komst van de Bertrams, die ook onder contract stond bij PSV, Willem II, NAC Breda, De Graafschap, MVV Maastricht en het Deense Nordsjælland, haalt PEC nu een ervaren sluitpost die de concurrentie aan mag gaan met Xavier Mous en Mike Hauptmeijer.

“Mijn overstap naar PEC Zwolle voelt goed. De concurrentiestrijd onder de lat ga ik graag aan. Ik weet wat er hier van me gevraagd wordt en zal dan ook mijn uiterste best doen om het team en mezelf sterker te maken”, zegt Bertrams.

Technisch manager Mike Willems: “Toen mij duidelijk werd dat Michael terug zou gaan naar Bremen hebben we snel maar zorgvuldig geschakeld. Nigel is een prima doelman die bij veel clubs minuten heeft gemaakt. De ervaring die hij bij die clubs heeft opgedaan neemt hij nu mee naar PEC Zwolle. Nigel is topfit, gretig en dus direct een aanwinst voor ons. Ik wens hem veel succes de komende periode.”

Xavier Mous verving Zetterer zaterdag onder de lat in de wedstrijd tegen FC Utrecht (3-3). Het is de vraag of trainer John Stegeman zijn nieuwe keeper gelijk laat debuteren als PEC zaterdag in eigen huis speelt tegen RKC Waalwijk.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59