Afbeelding
Afbeelding: KNVB

KNVB lanceert Regio Cup

Sport

ZEIST - Als de competities in het standaardvoetbal (categorie A) niet worden hervat komt de KNVB met de Regio Cup als alternatief. De voetbalbond maakte dinsdagmiddag bekend dat de competities in de categorie B sowieso niet worden hervat.

De afgelopen tijd ontstaan er steeds meer initiatieven van clubs om in mei en juni vriendschappelijke toernooien te houden. De KNVB komt nu ook eindelijk met een eigen initiatief, de Regio Cup. Van medio februari gaat de bond inventariseren in het standaardvoetbal welke teams er mee willen doen. De invulling hangt af van hoe lang er dit seizoen nog kan worden gespeeld. Teams in categorie B doen standaard mee, tenzij ploegen zich afmelden.

De KNVB laat weten dat er voor het standaardvoetbal nog scenario’s op tafel liggen. Morgen (3 februari) komt de KNVB met een routekaart met alle deadlines en mogelijkheden voor alle competities. 

“Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB. 

“Als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup. We hopen dat eerst de volwassenen ook weer normaal mogen trainen. Veel van deze 600.000 voetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is voor de gezondheid en weerstand, zowel lichamelijk als geestelijk. Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen, want dat hebben we allemaal zo enorm gemist.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 16 uur geleden