Hoogwater bij de IJssel.
Hoogwater bij de IJssel. Pedro Sluiter

Waterschap doet oproep aan hoogwatertoeristen

Algemeen

ZWOLLE - Het hoge water biedt prachtige vergezichten, mooie beelden en brengt veel mensen op de been. Ook de komende dagen zullen veel mensen weer genieten van de hoge waterstand op de IJssel en een bezoek brengen aan ondergelopen uiterwaarden.


Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta), Veiligheidsregio IJsselland en gemeenten vragen iedereen om tijdens deze bezoeken rekening te houden met de dijken. “De grasmat is een belangrijk onderdeel van de dijk en dient als beschermlaag. Houd daarom rekening met het parkeren van uw auto. Parkeer op bestemde parkeerplaatsen, zodat de grasmat heel blijft en de dijk sterk. Zet de auto dus niet op het gras, maar op de daar voor bestemde parkeerplekken en houd honden aangelijnd, zodat ze niet gaan graven”, aldus de overheidsorganisaties.

Afstand

Ze vragen tevens een locatie dichtbij huis te kiezen en daar zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar toe te gaan. “Vermijd drukte, houd anderhalve meter afstand en geef elkaar de ruimte. Blijf thuis als je klachten hebt, ook als het maar lichte klachten zijn. En vergeet natuurlijk ook niet om lekker te genieten.”

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37