Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gemeente Zwolle stelt benoeming nieuwe wethouder Dorrit de Jong uit

Algemeen

ZWOLLE - Het winterse weer en de hierdoor slecht begaanbare wegen verhinderen de 39 Zwolse raadsleden vanavond door de stemstraat te komen voor de stemming op de nieuwe wethouder. De benoeming wordt daarom uitgesteld tot dinsdag 16 februari.

Een andere manier om de stembriefjes van de raadsleden op te halen is vanwege die reden ook niet verantwoord, volgens de gemeente. Op 16 februari wordt een extra raadsvergadering belegd.

Stemstraat

Omdat vanwege de coronamaatregelen alle raadsleden niet lijfelijk bij elkaar mogen komen, maar wel schriftelijk moeten stemmen op de nieuwe wethouder, verloopt de stemming en installatie anders. Dinsdag 16 februari wordt een extra raadsvergadering belegd voor de benoeming van de wethouder. De raadsvergadering wordt om 19.00 uur digitaal geopend. Eerst controleert de burgemeester de digitale aanwezigheid van alle raadsleden. Dan wordt de vergadering geschorst en gaan alle raadsleden naar een speciaal voor deze gelegenheid ingerichte stemstraat bij het stadhuis om te stemmen op de wethouder.

Stemming

Daarnaast wordt op dat moment ook schriftelijk gestemd voor twee nieuwe leden van de rekenkamercommissie. Als alle raadsleden weer thuis zijn, wordt om 20.30 uur de raadsvergadering digitaal hervat. Nadat de stemming over de wethouder is bekendgemaakt, wordt ze benoemd en legt ze vervolgens de belofte af. Daarna worden de twee nieuwe leden van de rekenkamercommissie benoemd.

Hamerstukken

De digitale raadsvergadering van vanavond gaat wel door en begint om 19.30 uur. Er staan diverse hamerstukken op de agenda. De raadsvergadering is te volgen via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden