Afbeelding
Foto: Kim Versteegh

Gercøh en Anne Exterkate gaan naar halve finales van Art Rocks

Cultuur

ZWOLLE - De Zwolse muzikant Gerco Klein (Gercøh.) en schrijver/spoken word-artiest Anne Exterkate (Schavuit) zijn door naar de halve finales van landelijke muziekcompetitie Art Rocks. Zo zijn ze dichtbij de finale, die wordt gestreden in de legendarische poptempel Paradiso in Amsterdam.

De mannen ontmoetten elkaar bij het Zwolse mannenkoor Koorbazen en besloten hun kwaliteiten te bundelen toen de activiteiten van Koorbazen on hold werden gezet door de covid-maatregelen. Eind 2020 schreven ze zich daarom onder meer in voor muziekcompetitie Art Rocks, waarbij deelnemende acts een soundtrack hebben gemaakt bij diverse schilderijen die hangen in verschillende Nederlandse musea. Een totaal meer dan driehonderd artiesten meldde zich aan. De Art Rocks-jury, bestaande uit onder andere Sef, Kovacs en Blaudzun, heeft uit alle inzendingen 84 acts gekozen en samen met veertien publieksfavorieten zijn er 98 acts door naar de museumronde, de halve finales.

Het nummer van Gerco en Anne is door naar deze halve finales met een muzikale uitvoering. Zij maakteen hun soundtrack bij een schilderij van Hendrik Willem Mesdag, Na de Storm, dat hangt in het Panorama Mesdag Museum in Den Haag. Dat is tevens de locatie van het halve finale-optreden van de heren op zaterdag 13 februari.

De museumrondes en de finale zijn voor geïnteresseerden live te volgen via internet en de optie voor publieksstemmen staat sinds het begin van de competitie open. De finale is op zondag 11 april.

Zie voor meer informatie www.artrocks.nl.