Grote Kerkplein tijdelijk beschikbaar als parkeerlocatie.
Grote Kerkplein tijdelijk beschikbaar als parkeerlocatie. Pedro Sluiter

Grote Kerkplein wordt tijdelijk extra locatie voor kort parkeren

Algemeen

ZWOLLE – Het is vanaf vandaag, woensdag 10 februari, toegestaan om online bestellingen zelf op te halen in de winkel. Naast de reguliere parkeerplaatsen is daarvoor ook het Grote Kerkplein tijdelijk beschikbaar als parkeerlocatie.

Klanten mogen hier dertig minuten parkeren met een blauwe parkeerkaart. Dit geldt ook voor het afhalen van maaltijden.

Tegenvaller

“Niet-essentiële winkel blijven voorlopig nog gesloten”, meldt de gemeente Zwolle. “Dat is een tegenvaller voor alle ondernemers die al zo lang in een lastige positie zitten. Vanaf woensdag 10 februari is het echter mogelijk om spullen te bestellen en deze zelf af te halen op een afgesproken tijdstip. Dit ontlast bezorgdiensten en biedt ondernemers meer perspectief.”

Parkeren

Om klanten tegemoet te komen en hun de mogelijkheid te bieden om dichtbij winkels te kunnen parkeren, is het mogelijk om – met uitzondering van vrijdag tijdens de markt - op het Grote Kerkplein dertig minuten te parkeren voor het ophalen van bestellingen of het afhalen van maaltijden. Daarnaast zijn uiteraard ook de reguliere parkeerplekken beschikbaar.

Veilig

Het is niet toegestaan om de auto op andere plekken dan de reguliere parkeerplekken of het Grote Kerkplein te parkeren. Zo wil de gemeente onveilige situaties voorkomen en ervoor zorgen dat het centrum voor zowel bezoekers, inwoners als ondernemers een veilige en toegankelijke plek blijft.

De Rijksoverheid heeft een aantal voorwaarden opgesteld voor het ophalen van bestellingen. De voorwaarden staan in deze infographic.

Grote Kerkplein tijdelijk beschikbaar als parkeerlocatie.