Afbeelding
Foto: Eigen foto

Marianne Nijenstein en Brenda Kwast ontvangen kerkelijke onderscheiding

Algemeen

ZWOLLE - Diaken Fokke van Dalen heeft in de carnavalseucharistie van de OLV Basiliek, bij velen bekend als de Peperbuskerk, op zondag 14 februari twee bijzondere kerkelijke onderscheidingen uitgereikt aan Marianne Nijenstein en Brenda Kwast.

Vanwege de beperkingen waren twee hengeltjes gemaakt die de diaken voldoende afstand tijdens het onderscheiden gaven. De medailles Rex Intra Dei Vos Est werden uitgereikt aan Marianne Nijenstein en Brenda Kwast wegens hun tomeloze inzet als vrijwilligster voor het voorbereiden van de carnavalsviering. Marianne al elf plus één jaar en Brenda elf minus één jaar. “Samen goed voor de carnavaleske inzet van 22 jaar”, aldus diaken Van Dalen. Beiden draaien inmiddels al elf jaar mee.

Michaëlskerk

Vrijwilligers van carnavalsvereniging de Tonnezotters begonnen de carnavalsviering 23 jaar geleden met pastoraal werker P. Koolhof in de toenmalige St. Michaëlskerk. De huidige voorganger Fokke van Dalen is inmiddels met tien jaar voorgaan aardig ervaren in de carnavalsviering en werd vorig jaar gelouterd met de Gouden Klinker van kapel de Zwolsche Stroatklinkers. De viering werd bijgewoond door de voorzitter van de Tonnezotters Ronald van Gerner en werkgroep voorzitster Alice Rorije. In zijn overweging op rijm memoreerde Diaken van Dalen naar gereinigd worden en weer doorgaan.

Eucharistie

Vicaris priester Jaap Scholten ging voor in de eucharistie. Wie daarover meer wil zien en horen kan terugkijken op https://kerkdienstgemist.nl/stations/2348-OLV-Basiliek-Zwolle