Afbeelding
Foto: Joop van Putten

Wethouder Dorrit de Jong is benoemd na stemming in stemstraat

Algemeen

ZWOLLE – Met enige vertraging door het winterse weer, vorige week, is dinsdagavond Dorrit de Jong (GroenLinks) alsnog benoemd als wethouder voor de gemeente Zwolle. Alle raadsleden hebben voor deze gelegenheid in een speciaal ingerichte stemstraat bij het stadhuis hun stem uitgebracht.

Vanwege de coronamaatregelen mochten niet alle raadsleden lijfelijk bij elkaar komen voor de schriftelijke stemming. Daarom werd een extra raadsvergadering belegd voor de benoeming van de wethouder. De vergadering werd om 19.00 uur digitaal geopend, de burgemeester controleerde de digitale aanwezigheid van alle raadsleden en schorste vervolgens de vergadering.

Meerderheid

De 39 Zwolse raadsleden begaven zich daarop naar de stemstraat in de Sassenstraat voor de stemming op de nieuwe wethouder. Zodra alle raadsleden weer thuis waren, werd de raadsvergadering digitaal hervat. De raadsleden stemden in ruime meerderheid voor benoeming, waarna De Jong de belofte aflegde. De nieuwe wethouder zet zich de komende tijd onder meer in voor de hervormingen in de zorg, het armoede- en schuldenbeleid en het opvangen van de gevolgen van de coronacrisis. Ook heeft zij de portefeuille Financiën in haar pakket. 

Zij volgt wethouder Klaas Sloots op die burgemeester van Stadskanaal is geworden.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden