Aanvoerder Annemarie Worst in actie
Aanvoerder Annemarie Worst in actie Foto: Pedro Sluiter

SWOL 1894 kansloos tegen Widex GZC Donk

Sport

(door Mark de Rooij)

WATERPOLO

SWOL 1894 is in de tweede wedstrijd van dit kalenderjaar met 26-5 onderuit gegaan tegen Widex GZC Donk. 

De koploper was in Gouda een paar maten te groot voor de Zwolse ploeg, die pas bij een 10-0 achterstand iets terug kon doen. Rowan van der Huure haalde de nul van het bord voor SWOL en met een 11-1 stand werd even later de rust bereikt. In de derde periode liep de thuisploeg verder weg, naar 19-3. Laura Pruim scoorde twee keer voor de Zwolse waterpolovrouwen en in de laatste periode lukte Kim Okoli dat eveneens. Het slotakkoord (26-5) was weer voor de ploeg die in 2015 voor het laatst landskampioen werd. 

Voor de Zwolse hekkensluiter was het de vierde nederlaag van dit seizoen, maar zij hoeven zich geen zorgen te maken over degradatie. Dat is volgend seizoen pas aan de orde, als SWOL voor het derde jaar uitkomt in de eredivisie.

De eredivisie in het waterpolo werd vorige week, onder strikte coronaprotocollen, hervat nadat het in oktober werd stilgelegd. Er waren toen twee wedstrijden gespeeld. Er wordt een halve competitie gespeeld wat betekent dat SWOL nog vier duels op het programma heeft. Volgende week zaterdag komt het vanaf 15.00 uur in actie tegen De Zaan in Zaandam. 

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden