Nonchelange brengt een remix EP van single De Rem uit

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De onder de paraplu van Hedon Productiehuis opererende artiest Nonchelange heeft vrijdag een vier nummers tellende EP uit van zijn laatste single De Rem uitgebracht. Nonchelange, die een managementcontract heeft en een Hedon Beurs ontvangt, bracht afgelopen augustus de single ‘De Rem’ uit.

De Rem is een nummer parallel aan het Coronatijdperk. Op de EP staat onder anderen de Vlaamse band Borokov Borokov met hun versie van De Rem. De EP is te luisteren via de streamingdiensten en via YouTube. “Het verhaal achter de samenwerking met Borokov Borokov is gerust uniek te noemen”, meldt Hedon. “Nonchelange was aanwezig bij het optreden van Borokov Borokov in de ACU in Utrecht. Een geweldige show vond ook Nonchelange, alleen was er één probleem: hij kon zich niet laten gaan. Meteen schoot er door zijn hoofd dat dit wel eens een goed concept kon zijn voor een nummer. Dus terwijl hij achter in de zaal van ACU stond, schreef hij dit idee meteen op. Na de show zocht Nonchelange backstage contact met de Vlamingen. Nadat de heren van Borokov Borokov hoorden dat ‘De Rem’ ontstaan is bij hun show, besloten ze meteen dat ze graag een remix wilden maken van het nummer.”

Remix

De remix van Borokov Borokov is niet de enige track op de EP. Omdat de titel van de track zich zo goed leent voor een remix, vroeg Nonchelange zijn volgers om ook een remix te maken. Uit de inzendingen heeft hij de volgens hem twee beste gekozen. “Een toffe Italo remix van Rico Pericolo en een meer Disclosure-ish remix van Ukkie. Allebei echt supertof, ik had het niet verwacht”, aldus Nonchelange. De EP is sinds vrijdag 19 februari te luisteren via de streamingdiensten en via YouTube.