Afbeelding
Unsplash - Markus Spiske

Klimaatcoalitie wil coronaproof protest in Wezenlandenpark

Algemeen

ZWOLLE - Zondag 14 maart houdt ‘Klimaatcoalitie Zwolle’, een organisatie van meerdere milieubewuste organisaties uit de stad, een ‘stilstaande’ klimaatmars in het Wezenlandenpark.

Mede-organisator Han Visser vertelt: “We kunnen op die plek bij elkaar komen onder de dan geldende corona-regels en veiligheidsregels, met in acht te nemen en aangegeven anderhalve meter afstand van elkaar. Er wordt een afwisselend programma gepresenteerd waarin we, soms interactief, weer met de feiten kennis maken en ook gaan horen wat je zelf- en met elkaar kunt doen om een verdere aantasting van het klimaat te beperken. Gevolgd door het Klimaat Alarm om 15:00 uur. Neem daarvoor zelf wat Alarm-materiaal mee dat wel goed hoorbaar is, maar niet de irritatie van de aanwonenden oproept. De bijeenkomst begint om 14.00 uur.”

Het protest, dat politiek Den Haag wil wakkerschudden, zal die dag op 37 plaatsen in Nederland worden gehouden. Opgave is gewenst volgens de organisatie: “Dan weten we ook hoeveel anderhalve-meter stippen we op het veld moeten aanbrengen. Aanmelden kan digitaal op www.klimaatmars2021.nl