PEC Zwolle-Heerenveen 4-1 Mark de Rooij

Driepunter voor PEC Zwolle na trainerswissel

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

In de eerste wedstrijd na het ontslag van John Stegeman heeft PEC Zwolle een klinkende 4-1 overwinning op Heerenveen geboekt. In de pauze stond de ploeg van tijdelijk trainer Leeroy Echteld nog met 0-1 achter.

Echteld, de voormalig assistent van Stegeman, veranderde weinig aan het elftal na de nederlaag tegen hekkensluiter Emmen. Sam Kersten keerde centraal achterin terug ten koste van Yuta Nakayama en op het middenveld koos Echteld voor Dean Huiberts en niet voor Eliano Reijnders.

Wat ook niet of nauwelijks veranderde, was dat PEC Zwolle weer moeite had om op gang te komen en met een achterstand de rust inging. De eerste kans was wel voor de thuisploeg, maar Benson Manuel schoot wild naast. Een slippertje van Xavier Mous op een hard, maar zeker niet onhoudbaar schot van Mitchell van Bergen zorgde voor 0-1 en PEC kwam goed weg bij een schot op de paal van Henk Veerman.

Mous had aan het begin van de tweede helft nog een slecht moment toen hij de bal matig uitverdedigde, maar een paar minuten later stond het 1-1. De gevaarlijkste aanvaller van PEC, Virgil Misidjan, nam een voorzet vanaf de linkerkant goed aan en schoot de bal strak en laag binnen. Ook in de 2-1 had Misidjan een groot aandeel door de voorzet te geven op Thomas Buitink, die de bal prima binnenschoof. Er was toen nog ruim een kwartier te spelen en PEC haalde opgelucht adem toen Veerman tien minuten voor tijd een voorzet ineens uit de lucht nam en net over schoot.

De eerste overwinning sinds 22 januari (1-3 bij Willem II) werd twee minuten voor tijd bezegeld toen Bram van Polen met het hoofd een vrije trap verlengde en het werd allemaal nog mooier toen invaller Eliano Reijnders de 4-1 binnenkopte.

Vijfde zege

Het was de vijfde driepunter van het seizoen voor PEC en voor Echteld gelijk de eerste overwinning als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De keuze van de directie van PEC om Stegeman na het echec tegen Emmen aan de kant te schuiven is voorlopig dus goed uitgepakt.