Afbeelding
Foto: Eigen foto

Entree Crematorium Kranenburg ondergaat metamorfose

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Met als doel de dienstverlening aan nabestaanden voortdurend verder te verbeteren, zijn er de afgelopen jaren in het Crematorium Kranenburg aan de Kranenburgweg 9 diverse verbouwingen geweest.

“Inmiddels zijn alle ruimtes in het crematorium gerestyled en aangepast aan de eisen van de tijd. Nu is het tijd dat de entree wordt aangepakt”, vertelt directeur Fons Bergman trots. “De voorbereidende werkzaamheden beginnen in de week van 15 maart en naar verwachting is de renovatie eind april/begin mei gereed.”

Kleurstelling

“Tijdens de verbouwing worden zowel de entree, de aanrijroute als het voorterrein aangepakt”, aldus Bergman. “Dat betekent dat het aangezicht van het gebouw volledig anders wordt. Zo wordt onder meer de oorspronkelijke kleurstelling teruggebracht en worden op speelse wijze elementen toegepast van bijvoorbeeld Cortenstaal en antraciet geschilderd hout.”

Aanrijroute

Ook de aanrijroute en de bestaande ‘rotonde’ voor het gebouw krijgen in de komende weken een geheel nieuwe uitstraling. Bergman: “Zo wordt de grijze klinkerbestrating voor het gebouw vervangen door klinkers met warme kleurstellingen. Maar ook de groene invulling van de rotonde wordt, met onder meer wuivende grassen, volledig anders.”

Hinder

Onvermijdelijk is dat gasten bij aankomst buiten iets merken van de renovatie. Bergman: “Wij hebben echter met de aannemer duidelijke afspraken gemaakt om mogelijke hinder tot een minimum te beperken. De plechtigheden binnen worden niet verstoord.”

Crematorium Kranenburg is gebouwd in 1984 en bevindt zich op het voormalige landgoed Kranenburg. Dit uitgestrekte natuurgebied is voor Zwolle en omgeving sinds 1933 een vertrouwde plek voor afscheid en gedenken. Het crematorium beschikt over alle mogelijkheden om een plechtigheid persoonlijk vorm te geven. Zo zijn er sfeervolle ontvangstkamers, een intieme familiekamer en een moderne aula waar ook op audio visueel gebied alles mogelijk is. De sfeervolle foyers bieden ruimte voor de condoleance. Ook om de as een passende bestemming te kunnen geven, biedt Crematorium Kranenburg tal van mogelijkheden.