Afbeelding
Foto: Carry Premsela

Hedon Productiehuis komt met tweede seizoen van online cursus songwriting

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op het YouTube kanaal van Hedon Productiehuis verschijnt op donderdag 11 maart de eerste aflevering van het tweede seizoen van de gratis online cursus songwriting. De Zwolse muzikanten Esther Groenenberg en Bertolf Lentink hebben vanuit het Zwols Songwriters Gilde weer een serie video’s opgenomen.

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering te bekijken via www.hedonproductiehuis.nl/songwritersgilde. Naast de video’s zijn er ook verdiepende opdrachten beschikbaar.

Opdrachten

De eerste video die op donderdag 11 maart om 16.00 uur verschijnt, is een songanalyse door Esther Groenenberg van het Billie Eilish nummer My Future. Verder kunnen belangstellenden dit seizoen naast songanalyses en verdiepende opdrachten ook interviews met artiesten verwachten. Esther Groenenberg over het tweede seizoen: “Er is zo oneindig veel informatie te geven over liedjes schrijven. We kregen tijdens het vorige seizoen vragen binnen van songwriters. Deze brachten ons op ideeën voor verdiepende onderwerpen. Ook hadden we zelf dingen waar we dieper in wilden duiken en meer over wilden uitleggen. Het eerste seizoen was een spontaan idee: laten we songs gaan analyseren en wat inspirerende opdrachten verzinnen.”

Analyseren

Wel zijn er dit keer een aantal dingen anders. Groenenberg: “Sommige dingen komen overeen: zoals het feit dat we ook weer een aantal liedjes analyseren. Maar het grootste verschil is wel dat we in dit seizoen dieper op de materie ingaan. Zo heeft Bertolf een aflevering gemaakt over toonladders en trappen. Maar ook termen als Moll-dur komen voorbij. Nieuw element is ook dat er twee interviews over songwriting zijn opgenomen. Esther interviewt Bertolf en Tangarine om erachter te komen hoe zij te werk gaan als songwriters. Daarnaast sluiten de opdrachten nu exact aan bij het filmpje van die week, dit was in de vorige serie niet zo.”

Inspireren

Mano Scherpbier van Hedon Productiehuis over het initiatief van het Zwols Songwriters Gilde: “Met Hedon Productiehuis willen wij graag dat gevestigde muzikanten zoals Bertolf en Esther andere (jonge) muzikanten inspireren en enthousiasmeren. In de vorm van het Zwolse Songwriters Gilde hebben we een community waar singer-songwriters uit de regio Zwolle elkaar ontmoeten, elkaar beter maken en van elkaar leren. Het doel is dat we een hechtere groep muzikanten vormen en zij elkaar beter weten te vinden. Hierdoor kunnen muzikanten zich verder ontwikkelen en is er voor talent de ruimte om door te groeien.”

De eerste video is donderdag 11 maart vanaf 16.00 uur voor iedereen gratis te bekijken via het YouTube account van Hedon Productiehuis: www.hedonproductiehuis.nl/songwritersgilde.

Afbeelding
Auto knalt na aanrijding tegen twee bomen: Vrouw gewond Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Vallende tak door storm valt op rijdende auto: Bestuurder met de schrik vrij Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Celstraf geëist tegen Zwollenaar die jaren kinderporno verzamelde Algemeen 18 uur geleden