Afbeelding
Foto: Eigen foto

Wethouder René de Heer bezoekt Wijkboerderij Eemhoeve

Algemeen

ZWOLLE – Tijdens de Tweedaagse van de Verbinding, bracht wethouder René de Heer vrijdag een bezoek aan wijkboerderij De Eemhoeve van Travers Welzijn. Collega’s van Gemeente Zwolle, Monique Wiegers, wijkbeheerder Stadsdeel Noord, en Anouk Kruizinga, adviseur Recreatie en Spelen, vergezelden de wethouder.

Monique Meijer, coördinator bij de Eemhoeve, gaf een rondleiding en vertelde over de rol van de boerderij in de wijk. Zo is er de afgelopen tijd extra aandacht geweest voor biodiversiteit en natuurlijk spelen. Met vrijwilligers uit de wijk is er een nieuwe bijenkas, natuurlijke speeltuin, een dahliatuin en een pluktuin gerealiseerd.

Ontmoeten

“We zijn blij om te zien wat er allemaal gebeurt op onze boerderij: bewoners ontmoeten elkaar, kinderen ontdekken meer van de natuur en krijgen er weer plezier in buiten te spelen”, vertelt Meijer. “Mensen die een eerste stap weer terugzetten in de maatschappij vinden hun plek en vrijwilligers brengen moestuinen en pluktuinen tot bloei waar wijkbewoners weer van kunnen meegenieten. Kortom: een groene plek waar iedereen welkom is. Dat is waarvoor we het doen.”

Koesteren

De wethouder liep geïnteresseerd rond tussen de nieuwe bijenkas en de pluktuin, die nog in ontwikkeling is: “De wijkboerderijen zijn echt het leukste dat Zwolle te bieden heeft. Ze bieden rust tussen alle drukte van de stad en ruimte voor een breed publiek van jong tot oud om elkaar te ontmoeten. Het is mooi om te zien dat er echt samengewerkt wordt met bewoners. Er gebeurt vrijwel niets zonder overleg met de wijkbewoners. Dat is inspirerend. Een plek als deze moeten we koesteren.”

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden