Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gehoord onder de Sassenpoort

· leestijd 3 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) – Dit kwam de redactie van Rondje Swolle afgelopen week ter ore onder de Sassenpoort…

Salute opent seizoen 12! Een nieuwe ijstijd kun je het niet meer noemen wanneer ijssalon Salute komende zaterdag 13 maart de deuren van het salon op de hoek Diezerstraat/Pletterstraat opent. Dit seizoen wordt voor de hartstochtelijke ijsmakers alweer het 12e seizoen om de stad en haar vele gasten smaakvol te voorzien van ‘ijskoud de lekkerste’. Tijd voor een kort gesprekje met GertJan Goedhart want zijn arrivederci klinkt alsof het gisteren gezegd is. Niets is minder waar want samen met zijn ijspartner en het team staan zij aan de vooravond van wederom een nieuwe Zwolse ijstijd.

Heb je d’r zin in? 

“Ontzettend veel zin, elk jaar opnieuw. Komende zaterdag gaan we officieel open maar eigenlijk zijn wij al een dikke maand met de voorbereiding bezig. Nog afgezien van de inkoop waar wij al veel langer druk mee zijn. Het opstarten van een nieuw seizoen houdt ons al maanden bezig.”

Tijd vliegt, nietwaar? 

“Klopt, de vier maanden dat wij gesloten zijn, vliegen voorbij.”

Nog heet ijsnieuws te melden? 

“Uiteraard is ons ijs altijd vers, dagvers zelfs. Dit jaar werken wij met een digitaal ijssmakenbord. Een soort beeldkrant die bij de voordeur aan de linkerkant komt te hangen. Kunnen mensen vast hun keuze maken. Dat bevordert een snelle doorloop in de ijssalon.”

Klantvriendelijk, nog meer nieuwtjes? 

“Dit seizoen introduceren wij biologisch afbreekbare ijslepels. Die komen in plaats van de traditionele houten lepeltjes. Die hadden zo’n bijsmaakje. Met de nieuwe lepeltjes gaat het ijs nog lekkerder smaken. Ook milieu vriendelijk. De maandelijkse limited edition ijs bevalt zo goed dat die erin blijft. Mocht na die maand blijken dat dit ijs zo succesvol is, dan nemen wij die smaak op in ons reguliere aanbod. Een voorbeeld is het tompouce ijs, dat liep als een trein.”

De routing wordt ook anders heb ik begrepen. 

“Klopt, aan de zijkant komt een speciale uitgangsdeur. Dat voorkomt dat mensen elkaar in de weg lopen. Overigens, die deur had nogal wat voeten inde aarde. De aanvraag voor zo’n opening loopt via de gemeente. Zij vroegen ons om een speciaal bouwrapport waaruit blijkt dat zo’n opening bouwtechnisch verantwoord is. Nou, dat hele traject heeft maanden geduurd. Deze week wordt die deur eindelijk geplaatst. Eind goed, al goed zeg ik dan maar.”

Ook weer een mooi team van medewerkers samengesteld? 

“Wij hebben een jong team van medewerkers. Wat opvalt, is dat het ons-kent-ons gehalte in Zwolle best hoog is. Veel van onze meisjes kennen elkaar, bijvoorbeeld van school. Velen hebben ook een band met elkaar. Onlangs belde een moeder voor haar dochter met de vraag of de dochter bij ons kan werken. Het aanbod van personeel is vanwege corona veel te noemen. Zolang de horeca dicht is zoeken met name meisjes naar een andere bijbaan.”

Wat is eigenlijk de temperatuur van het ijs? 

“Dan moet die temperatuur tussen de minus 11 en 12 liggen. De smaak van de tong wordt dan ‘gefopt’, zo wordt gezegd.”

****

Honky Tonk Jacks onderweg naar opening. Effe geen zin om tijdens het crowdsurfen iemand in je nek te krijgen, ga dan een deurtje verder bij Jack’s Music Bar. Daar, voorheen café het Trefpunt, opent Jorden van Amstel met bedrijfsleider met rechterhand Sam een nieuwe kroeg: Honky Tonk Jacks. Blues, rock en country staat daar op het muzikale menu, waar je in rustiger sferen van kunt genieten. Mocht de overheid 1 april als datum prikken waarop de horeca weer mondjesmaat het terras mag openen, dan zal HTJ van de partij zijn. Of binnen dan ook klaar is? “Zal erom spannen”, zegt Van Amstel die inmiddels wel de stoelen voor het Music terras binnen heeft. 

****

The Dublin House 

Ja lieve mensen, maak je borst maar nat want Zwolle wordt binnenkort op horecagebied compleet verwend met de opening van The Dublin House. Deze horecagelegenheid is 100% van deze tijd en volledig gericht op de toekomst. Op dit moment wordt er nog stevig verbouwd op het Bethlehemkerkplein 46, waar voorheen de Ierse pub Sally’s was gevestigd. De nieuwe eigenaren maken voor hun zaak gebruik van zowel de begane grond als de bovenverdieping. The Dublin House gaat werken met twee entrees, er komen als het ware meerdere thema gerichte horecazaken onder een dak en er zal stevig worden ingezet op food. Hoe dit nieuwe horecafenomeen er uiteindelijk uitziet wordt begin mei duidelijk. De beide eigenaren richten zich op de eerste week van mei wat betreft de opening. Binnenkort meer op Rondje Swolle!

****

Toedels!

Afbeelding
Afbeelding
Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50