Harjan Jansen op het kunstgrasveld van SV Zwolle, sportpark Marslanden.
Harjan Jansen op het kunstgrasveld van SV Zwolle, sportpark Marslanden. Foto: Bert-Jan Lukje

Oude bekende keert terug bij SV Zwolle als hoofd jeugdopleiding

Sport

AMATEURVOETBAL

SV Zwolle heeft met Harjan Jansen een oud-speler van het eerste elftal aangesteld als hoofd jeugdopleiding. Jansen was de afgelopen jaren actief in dezelfde functie bij CSV’28. 

Jansen speelde tien seizoenen in het eerste elftal en was daarna nog actief voor Olympia’28 in Hasselt. In zijn periode als speler van het eerste elftal speelde Jansen onder andere samen met de huidige hoofdtrainer van het eerste elftal, Marco Onderberg. Later was Jansen jeugdtrainer bij SV Zwolle en speelde hij in een lager seniorenteam. 

“De passie voor het ontwikkelen van jeugdspelers en -trainers is er altijd geweest. Ik ben via Martijn Hollewand (speler van het eerste elftal en hoofd jeugdscouting bij PEC Zwolle) weer in contact gekomen met SV Zwolle. En nu zitten we na een paar gesprekken weer hier. Het is hartstikke leuk om terug te zijn. Qua identiteit is SV Zwolle nog steeds SV Zwolle. Maar de club is in positieve zin nu veel zichtbaarder’”, zegt Jansen.

“Ik wil graag aan de slag met de ontwikkeling van het jeugd- en meidenvoetbal en de volgende fase ingaan met de mensen die er nu zijn. De wijken Assendorp en Pierik zijn verjongd, dat zorgt voor groei in je ledenaantal. De club zit in de lift en je merkt dat de betrokkenheid groot is. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

logo