Jeffrey de Nooijer was de afgelopen seizoenen belangrijk voor Zwolsche Boys.
Jeffrey de Nooijer was de afgelopen seizoenen belangrijk voor Zwolsche Boys. Foto: Jan Burgman

De Nooijer verruilt Zwolsche Boys voor Dieze West

Sport

AMATEURVOETBAL

(door Mark de Rooij)

Een opmerkelijke transfer in het Zwolse amateurvoetbal. Jeffrey de Nooijer maakt de overstap van derdeklasser Zwolsche Boys naar vierdeklasser Dieze West, dat ook Lennart Prins en Nick Bouwman heeft gestrikt.  

Jeffrey de Nooijer speelde al eens eerder voor Dieze West, in het seizoen 2015/2016 in de hoofdklasse. De goalgetter begon in de jeugdopleiding van Zwolsche Boys, maar brak door bij ZAC en speelde vervolgens bij SV Zwolle, (wederom) ZAC, EDON en KHC voordat hij op het Hoge Laar terecht kwam. Hij speelde daarna nog drie seizoenen met KHC in de eerste klasse onder trainer Herman Oosterhaar, met wie hij kan lezen en schrijven. Dit en vorig seizoen maakte hij weer doelpunten voor Zwolsche Boys in de derde klasse.

Met Prins haalt Dieze West nog een doelpuntenkanon in huis. Net als keeper Bouwman stopte Prins na het seizoen 2018/2019 bij het eerste elftal van Zwolsche Boys. Prins, zoon van Boys-legende Freddy Prins, verdiende in 2015 een overgang naar eersteklasser Nunspeet, maar keerde al na een seizoen terug bij de groenwitten. 

Het zijn niet de eerste versterkingen van Dieze West, dat de ambities al eerder kracht bijzette met het aantrekken van Faisel El Atiauoui en Dani Lohman. Die maken de overstap van eersteklasser SVI. Oud-prof Marino Promes komt naast hoofdtrainer Tom IJzerman te staan als assistent-trainer.