Zichtbaar genietende 'meester' Dietrich
Zichtbaar genietende 'meester' Dietrich M. Roos

Beetje verdrietrich, afscheid met een lach en een traan.

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Deze bijzondere tijd vraagt om creatieve initiatieven om op een bijzondere manier afscheid te nemen van bijzondere mensen, zo ook van ‘meester’ Dietrich.

Dietrich van Riel al sinds jaar en dag werkzaam als conciërge op Katholieke basisschool De Vlieger in de Zwolse wijk Stadshagen was door gezondheidsredenen genoodzaakt te stoppen met het werk waar hij zo van hield. Voor kinderen, maar ook voor collega’s had zijn invulling van het conciërge vak een bijna magische, mysterieus beeld. Wat deed hij nou precies? Zo hoorden we regelmatig kinderen zeggen: “Ik ga even naar de directeur”, als ze naar Dietrich onderweg waren. Of: “Als het niet lukt juf dan vragen we het wel even aan meester Dietrich, die kan en weet alles!” Dietrich had een luisterend oor voor iedereen en stond collega’s en kinderen graag met raad en daad terzijde. Toen de daad door omstandigheden steeds verder op een laag pitje kwam te staan was het tijd om voor zijn gezondheid te kiezen en afscheid te nemen van zijn geliefde Vlieger. Een afscheid met een lach als we terug denken aan de vele mooie verhalen, maar ook een beetje met een traan omdat Dietrich zeker gemist gaat worden.

Zoals de coronamaatregelen al veel roet in het eten heeft gegooid van allerlei festiviteiten, was dat ook het geval bij het afscheid van ‘meester’ Dietrich. Geen afscheid in zijn school, toegezongen door zijn kinderen en uitgezwaaid door zijn collega’s. Maar De Vlieger wilde het vertrek van zijn geliefde conciërge niet in stilte voorbij laten gaan. In colonne en volledig coronaproof togen de meesters en juffen van De Vlieger in met ballonnen en slingers versierde auto’s naar Zwolle Zuid om daar in een drive-by cadeautjes aan te bieden en op een passende manier afscheid te nemen van een zichtbaar genietende ‘meester’ Dietrich. Hij zal worden gemist, maar zeker niet worden vergeten!

Ook fietsers in de drive-by
Als een vorst zwaaiend
Ook directeur John Berendsen komt langs.
Een bonte stoet versierde auto's
Dietrich verwend met cadeaus van de kinderen en collega's
De meester trakteren op een kratje Dors bier
Feestelijke file in de Van Coevordenmarke
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 22 uur geleden