Verliezend PEC Zwolle machteloos tegen Ajax

PEC ZWOLLE

In tegenstelling tot de vrouwen hebben de mannen van PEC Zwolle zondag niet kunnen stunten tegen Ajax. PEC ging zondag kansloos met 0-2 onderuit. De koploper sloeg voor rust twee keer toe, waardoor de wedstrijd eigenlijk al voor rust was beslist.

Virgil Misidjan kreeg na ruim twintig minuten een kans om PEC op voorsprong te zetten. HIj dook gevaarlijk op voor Maarten Stekelenburg, maar de Ajax-goalie bracht redding. Vervolgens stelde Ajax orde op zaken. David Neres kreeg in de 28ste minuut veel te veel ruimte en schoot de bal in de verre hoek. Tien minuten later maakte Nicolás Tagliafico er 0-2 van. Uit een voorzet van Dusan Tadic tikte de Argentijn de 0-2 binnen net voordat hij met de uitkomende Xavier Mous in aanraking kwam. Ajax had niets te vrezen van PEC.

Dat was ook in de tweede helft het geval. Ajax ging niet voluit, maar domineerde het spel. PEC ontsnapte aan een grotere nederlaag.