Afbeelding
Foto: Yan kei Lo

Roots Rising vraagt hulp voor het maken van een nieuwe plaat

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Reggae/hiphop formatie Roots Rising vraagt hulp bij het realiseren van hun nieuwe plaat. De elfkoppige act met Zwolse roots is daarom met een crowdfunding begonnen op voordekunst, waar ze hopen 6.500 euro op te halen.

Na twee E.P.’s met minimale budgetten te hebben opgenomen en uitgebracht, was het voor de band tijd voor een plaat zonder concessies te hoeven doen. Afgelopen zomer dook Roots Rising de studio in van bevriend muzikanten collectief Colored Monkeys. Als producer werd Jurriaan Sielcken aangetrokken, die onder andere al werkte met Jett Rebel, Herman van Veen en Lucas Hamming. Hier had de band alle tijd en ruimte om de muziek uit te werken en op te nemen. “En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, dit wordt sowieso ons beste werk tot nu toe”, aldus MC Fabian Schrijver.

Videoclips

Met het opgehaalde bedrag kan de band het drukken van de plaat bekostigen, alsmede kosten voor videoclips en diverse promotionele kosten. Begin maart ging de crowdfunding online en er is al snel een mooi bedrag opgehaald. Schrijver: “We zijn ontzettend dankbaar voor de hoeveelheid mensen die ons in deze gekke tijd willen steunen. We hebben echt al veel binnen, maar we zijn er nog niet, we hopen dat er voldoende fans in Zwolle zijn om ons met de laatste loodjes te helpen."

Festivals

Roots Rising tourt meer dan vijf jaar door Nederland en Europa, waar ze het als grote en explosieve live band goed doen op de alternatieve festivals. Net als vele andere bands zagen ook zij hun zomer in rook opgaan door corona. “We hadden een hoop toffe shows staan, zowel in Nederland als in het buitenland, een tour naar Hongarije werd op het laatste moment nog afgezegd terwijl de vliegtickets al geboekt waren, een behoorlijke tegenvaller”, aldus Schrijver.

Tegenprestaties

Voor mensen die de crowdfunding willen steunen heeft de band ook een hoop leuke tegenprestaties bedacht afhankelijk van de donatie. Schrijver: “Je kunt nu al onze plaat of een ticket voor onze releaseshow bestellen, de gulle gevers nemen we een dagje mee op pad naar een festival naar keuze, of wat dacht je van een concert op je tuinfeest? Maar pas als het weer kan natuurlijk.”

Bezoek voor het crowdfunden van Roots Rising: https://www.voordekunst.nl/projecten/10745-roots-rising-maakt-nieuwe-plaat-1