Afbeelding
Foto: Ronnie Zeemering

Ronnie Zeemering wint fotowedstrijd ‘Zolang wij erin zitten’

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE – Ronnie Zeemering, professioneel fotograaf in Groningen heeft de eerste prijs gewonnen in de wedstrijd van stichting De Stad Verbeeldt. Het thema was ‘Zolang wij erin zitten’.

Als prijs ontving de Groninger het fotoboek ‘The Edge of Civilization’ van Eddy van Wessel. De tweede prijs, het fotoboek Zilveren Camera 2019 met de winnaars van de Zilveren Camera 2019, ging naar Till Schmitz, professioneel fotograaf uit Den Haag. Het fotoboek ‘De Zwolse Lente. 1945 – 1976 Dolf Henneke fotografeert De Stad’ van Herman Aarts en Adrie van Drielen was de derde prijs die ging naar Geertjan Kuper, amateur fotograaf uit Zwolle.

Platform

Stichting De Stad Verbeeldt organiseert elke maand een fotowedstrijd voor professionals en amateurs rond een specifiek thema. Een vakjury bepaalt elke maand welke foto de eerste, tweede en derde prijs heeft gewonnen. Daarnaast selecteert de jury een set van foto’s die net buiten de prijzen vallen, maar het wel verdienen gepubliceerd te worden. Alle beelden worden op de website geplaatst. De stichting biedt op deze wijze een online platform aan fotografen, filmers en beeldmakers, die het tijdens de coronacrisis extra zwaar hebben en hun werk op deze manier kunnen exposeren. Zo wil de stichting een ode brengen aan de kracht van de verbeelding.

Aanmeldingen

Het thema van de maanden november- december was ‘Zolang wij erin zitten’. De winnaars en de geselecteerde fotobeelden van de maanden januari en februari 2021 staan met ingang van 10 maart 2021 op www.destadverbeeldt.nl. Er waren acht aanmeldingen. Sommige deelnemers hebben meer dan één beeld ingezonden. In totaal heeft de jury 24 foto’s ontvangen. 

Creativiteit

De vakjury bestaat uit Gertjan Aalders, docent Journalistiek Windesheim, Bert Janssen, fotograaf en docent Fotovakschool Apeldoorn en Amsterdam, en fotograaf Gerlinde Schrijver. De vakjury constateerde dat er veel creativiteit en diversiteit is onder de inzendingen, waarbij het thema ‘Zolang wij erin zitten’ op zeer bijzondere, eigentijdse en authentieke wijze tot uitdrukking is gebracht.