Afbeelding
Foto: Jacob Lodder

Museum ANNO Zwolle ontvangt 400.000 euro dankzij deelnemers BankGiro Loterij

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De medewerkers van ANNO zijn blij verrast met de bijdrage van 400.000 euro die het museum in de maak heeft ontvangen van de BankGiro Loterij. Jamai Loman overhandigde de cheque woensdag aan zakelijk en inhoudelijk leider Sandra Schipper en fondsenwerver Cecile Bogels.

Vincent Robijn, eindverantwoordelijke voor ANNO, is verheugd met de steun. “We zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij ontzettend dankbaar. Deze waanzinnige bijdrage helpt ons om samen met de Zwollenaren nog meer verhalen over Zwolle te gaan vertellen. Het is voor iedereen in Zwolle heel mooi dat ANNO deze bijdrage heeft gekregen.” Eerder ontving het museum al steun van de Provincie Overijssel, Het Mondriaan Fonds en VSBfonds. Extra elementen die eerder niet haalbaar waren, kunnen volgens Robijn nu aan de inrichting worden toegevoegd. 

Cameraploeg

Schipper en Bogels zaten woensdag klaar om de bouwplaats van ANNO te laten zien en de financiën door te nemen met medewerkers van de BankGiro. In plaats daarvan werden ze verrast met de komst van Jamai Loman en een team. “We hadden geen cameraploeg verwacht’’, zegt Schipper. Ze was ontzettend verrast, maar vooral ook heel erg blij met de cheque die zij en Bogels in ontvangst mochten nemen. “We geloven zelf natuurlijk enorm in ons concept, maar je weet nooit hoe een externe partij daarnaar kijkt.” 

Bevestiging

Ook Robijn, directeur-bestuurder van Stichting Allemaal Zwolle en eindverantwoordelijke voor ANNO, is blij met de financiële bijdrage. “Toen ik werd gebeld over dit nieuws, waren mijn vreugdekreten tot bij de buren te horen. Ik ben ongelooflijk blij met deze waanzinnige bijdrage van de BankGiro Loterij. Niet alleen vanwege de financiën, maar vooral ook omdat het opnieuw een bevestiging is van het feit dat we met ANNO een onderscheidend concept hebben ontwikkeld voor de presentatie van het erfgoed van Zwolle. Hiermee bouwen we samen met de Zwollenaren aan een nog sterkere presentatie van de Zwolse verhalen.”

Keuze

Wethouder Cultuur en Erfgoed Monique Schuttenbeld staat achter ANNO en is enthousiast: “Ik zie deze bijdrage als bevestiging dat we met ANNO een goede keuze hebben gemaakt voor de stad. Ik kijk nu al uit naar de opening in 2022 en al het goeds dat ANNO onze stad gaat brengen.” Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen kijkt op www.anno.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden