Afbeelding
Foto: Eigen foto

JobGroups helpen vanaf april werkzoekenden weer op weg

Algemeen

ZWOLLE - Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt vanaf april weer twee nieuwe JobGroups aan. Gecertificeerde trainers gaan in zeven tot tien groepsbijeenkomsten aan de slag met een kleine groep deelnemers.

Deelnemers ontdekken hun krachten en valkuilen en leren hoe ze zichzelf presenteren tijdens sollicitaties. Voor nieuwe Nederlanders is er de JobGroup Ik werk in Nederland.

In de reguliere JobGroup worden de deelnemers in zeven gratis groepsbijeenkomsten voorbereid op de arbeidsmarkt. Deelnemers leren hoe ze kunnen zoeken naar een geschikte baan, solliciteren en netwerken. In de JobGroup ‘Ik werk in Nederland’ leren nieuwe Nederlanders in tien gratis lessen over werken in Nederland. Ook hier leren deelnemers solliciteren, netwerken en bovendien welke regels er gelden in Nederland. Binnen de JobGroups staan de deelnemers zelf centraal. De volgende onderwerpen worden behandeld: ‘wie ben jij?’, ‘wat kun jij?’ en ‘wat wil jij?’ om zo echt een baan te vinden die bij ze past.

Bezoek voor aanmelden voorelkaarzwolle.nl/jobgroups. In beide JobGroups zijn er nog een paar plekken vrij. Aanmelden kan via de website of door vrijblijvend contact op te nemen via sanja@voorelkaarzwolle.nl.

Voor Elkaar Zwolle is een stichting die helpt vanuit de verbondenheid tussen Zwollenaren. Bij diverse projecten wordt ondersteuning geboden aan Zwollenaren die vragen om hulp bij schulden, werk zoeken of integreren. Dat wordt gedaan door goed opgeleide vrijwilligers.