Arend Kisteman, Judith Elders en Peter van der Molen.
Arend Kisteman, Judith Elders en Peter van der Molen. Foto: Pedro Sluiter

Zwolse ondernemers organiseren Paas Speurtocht door de stad

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - Drie Zwolse ondernemers steken de koppen bij elkaar en komen met een Paas Speurtocht voor het hele gezin. Dit nieuwe evenement leidt langs diverse winkels in de binnenstad, waarbij de kinderen zeker niet worden vergeten. 

Nu corona de woonboulevards – normaliter met Pasen een drukte van jewelste – in toom houden, is een wandeltocht door het centrum van Zwolle een prima alternatief. En er zijn ook nog eens leuke prijzen te verdienen.

Wat een kort appje van Stadsbakker Arend Kistemaker al niet teweeg kan brengen. Hij communiceert met Peter van der Molen van Bonbonnerie Borrel om rond Pasen toch iets te doen. Die eitjes worden thuis wel verstopt maar hoe krijgen wij de mensen uit huis? Met die vraag gaan beiden aan de slag en dat resulteert in een Paas Speurtocht. Om het plan helemaal rond te breien, vraagt het stel aan Judith Elders (Meisjes van Plezier) of zij deze tocht wil coördineren. Immers, Elders beschikt over de nodige ervaring met haar stads wandeltochten. De basis is gelegd, details volgen. Zoals puzzels, etalages bekijken, maar ook, het moet vooral een leuk tijdverdrijf worden voor het hele gezin. “Het aardige van dit evenement is ook dat alle deelnemers op een door hen gewenste dag en tijdstip kunnen instromen. Te beginnen op zaterdag 27 maart om dan uiterlijk woensdag 7 april het wedstrijdformulier te hebben ingeleverd. Dat kan via de mail of fysiek, in de winkel afgeven”, zegt Van Der Molen. 

Slagzin

Het deelnameformulier, wat houdt dat precies in? Van Der Molen: “tijdens de tocht dienen de deelnemers letters bij elkaar te sprokkelen en opdrachtjes uit te voeren. Zo zijn er etalages van winkels waar de benodigde informatie te zien is. Uiteindelijk vormen de verkregen letters het begin van een slagzin die ze daarna op een originele wijze moeten afmaken. De leukste inzendingen worden beloond met een prijs. Gelukkig zijn er meerdere prijzen te verdelen zodat je al gauw voor een prijsje in aanmerking komt. Zeker de kinderen.” Om dit nieuwe evenement – dit jaar een soort van try-out, komende jaren moet het uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement – heel toegankelijk te maken, zit er geen prijskaartje aan deelname vast. Kistemaker en Van Der Molen hebben inmiddels de toezegging dat volgend jaar Patisserie en Chocolaterie Banket Lindeboom ook meedoet. “Daar zijn wij blij mee. Even lag het in de bedoeling dat zij al dit jaar zouden meedoen, maar dat is op het laatste moment toch afgeketst. Jammer maar volgend jaar vormen wij met drie ambachtelijke bedrijven de organisatie van de Paas Speurtocht.”

Paas Speurtocht van 27 maart 2021 tot 7 april 2021. Info: Bonbonnerie Borrel en bij de Stadsbakker.