In blessuretijd gaat derde zege op rij in rook op voor vrouwen PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

Met een gelijkspel tegen Excelsior Barendrecht hebben de vrouwen van PEC Zwolle de competitie afgesloten. Lang leek het erop dat PEC voor de derde keer op rij ging winnen, maar diep in blessuretijd kwam de hekkensluiter van de Pure Energie Vrouwen Eredivisie langszij (2-2).

Jassina Blom zette PEC kort voor de pauze op voorsprong met een geplaatste vrije trap en Danique Noordman verdubbelde de marge twintig minuten na de pauze. De zeventienjarige aanvallende middenvelder schoot een afgeslagen corner binnen. Wie dacht dat PEC vervolgens een gewonnen wedstrijd speelde, vergiste zich behoorlijk. Amper een minuut na de 2-0 stond het alweer 2-1 dankzij Marthe van Erk. De lat voorkwam een aantal minuten later de 2-2 toen een corner van Excelsior zomaar binnen dreigde te waaien. Diep in blessuretijd ging het alsnog mis. Een diepe bal stuiterde over doelvrouw Moon Pondes. De 2-2 kwam op naam van Daniëlle Noordermeer en die voorkwam daarmee een derde overwinning op rij voor de Zwolse ploeg.

De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark van Be Quick ‘28. Dat was dit seizoen de thuishaven van het eerste vrouwenelftal, dat in voorgaande jaren vrijwel altijd in het stadion speelde. Omdat de nieuwe grasmat van PEC minder belast kan worden dan het kunstgrasveld, moesten de vrouwen echter uitwijken naar de buurman. Het elftal van trainer Joran Pot mocht twee keer aantreden in het Mac3Park stadion.

PEC speelde een moeizame eerste seizoenshelft, maar was na de winterstop op dreef. De opmars werd iets te laat ingezet. Het won de afgelopen weken op bezoek bij Ajax en Heerenveen, maar een plek in de top vier, en plaatsing voor de play-offs, was toen al uit het zicht verdwenen.