Trainer Gerrit Schothans kijkt toe tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, in oktober.
Trainer Gerrit Schothans kijkt toe tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, in oktober. Foto: Mark de Rooij

SWOL 1894 sluit seizoen af met achtste nederlaag

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

SWOL 1894

Voor de waterpolovrouwen van SWOL 1894 viel er ook in de laatste wedstrijd van het eredivisieseizoen weinig te juichen. Polar Bears was met 25-6 te sterk.

Op bezoek bij de ploeg waar trainer Gerrit-Jan Schothans en speler Mieke van der Sloot in het verleden successen vierden duurde het tot de tweede periode voordat SWOL op het scorebord kwam. Kim Okoli noteerde de 6-1. SWOL kon aardig meekomen in het tweede en derde bedrijf, maar in de vierde en laatste periode liep Polar Bears weer veel verder uit. Van 17-6 werd het 25-6.

De Zwolse doelpunten werden gemaakt door Mieke van der Sloot (2), Rowan van der Huure (2), Daphne Glazenburg en Okoli.  

Het was de achtste nederlaag in acht duels. De eerste twee duels van het seizoen werden al in oktober gespeeld. Achteraf gezien had SWOL in de openingswedstrijd (15-14 verlies tegen PSV) de meeste kans op een resultaat.

De tweede coronagolf zorgde voor een lange onderbreking, maar in januari werd de competitie, met strikte coronaprotocollen, hervat. Door de lange onderbreking is er dit seizoen maar een halve competitie gespeeld, wat betekent dat alle ploegen elkaar één keer troffen.

Om degradatie hoefde SWOL zich niet druk te maken. Het committeerde zich vorig jaar aan drie seizoenen eredivisie en dat betekent dat het er in de komende jaargang om gaat spannen. Het is nog de vraag of Schothans aanblijft. De gelauwerde coach heeft zijn eerste seizoen in Zwolle erop zitten. In de vier seizoenen daarvoor was hij werkzaam bij UZSC en diverse Nederlandse jeugdselecties.